Fırınlıyoruz: Zencefilli Ballı Tavuk Kanatları

30 Mart-12 Nisan tarihli Migroskop döneminde “Dalından Sofraya” sayfalarında indirimli fiyatlarıyla yer alan portakal sıkma file ve taze zencefil ilavesiyle hazırl0ayabileceğiniz nefis bir tavuk tarifi. Tavuk kanatlarıyla hazırlanan oldukça basit ve pratik bir fırın tarifi.

Sos hazırlığında yer alan bal ve toz kırmızı biber, zencefilli tavuk kanatları tarifine çok yakışacak.

Zencefilli Ballı Tavuk Kanatları

4 kişilik

Hazırlık süresi:20 dakika
Pişirme süresi:50 dakika

Malzemeler:

1 kilogram tavuk kanadı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
1/2 adet taze sıkılmış limon suyu
1/2 adet taze sıkılmış portakal suyu
1 tatlı kaşığı bal
25 gram taze zencefil
1/4 çay kaşığı toz kırmızı biber
1/2 tatlı kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
1/2 tatlı kaşığı tuz

Servisi için:

4 dal frenk soğanı

Püf noktası:

Uç kısımlarını alıp bol suda yıkadığınız tavuk kanatlarının fazla suyunu süzdürün. Kağıt havlu yardımıyla kurulayıp sosladıktan sonra fırınlayın.

Pişirme önerisi:

Marinasyon karışımına arzu ettiğiniz taze ve kuru baharatları ekleyebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Kemikli uç kısımlarını alıp bol suda yıkadığınız tavuk kanatlarının fazla suyunu süzdürün. Kağıt havlu yardımıyla kuruladıktan sonra derin bir kaseye alın.

Sarımsağı rendeleyin. Zeytinyağı, taze sıkılmış limon suyu, taze sıkılmış portakal suyu, bal, toz kırmızı biber, taze çekilmiş tane karabiber ve tuz ilavesiyle karıştırın.

Kabuğunu soyup rendelediğiniz taze zencefilleri katıp bir tur daha karıştırın.

Hazırladığınız taze zencefilli sosu tavuk kanatlarıyla harmanlayıp yağlı kağıt üzerine serin.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, kanatların üzeri kızarana kadar yaklaşık 45-50 dakika pişirin.

Fırından çıkardığınız soslu tavuk kanatlarını sıcak olarak servis edin, arzuya göre ince kıyılmış frenk soğanlarını sunum esnasında kullanın.