Beyaz Çikolata da Yakışır: Zencefilli Kurabiye

Kurabiyelerin en zarifi, en mis kokulusu zencefilli kurabiyeleri beyaz çikolata sosuna batırdık. Kapalı bir kavanozda uzun süre saklayıp tazeliğini muhafaza ettik. Hamurunda toz baharatlar ve keçi boynuzu pekmezi bulunan kurabiyemiz az şekerli üstelik.

Derin dondurucuda dinlenen kurabiye hamuruna istediğiniz kalıplarla şekil verebilir, kısa sürede pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.

Zencefilli Kurabiye Tarifi

 

1 büyük kavanoz

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 12 dakika

Malzemeler:

90 gram tereyağı
4 yemek kaşığı toz şeker
1/2 çay bardağı keçi boynuzu pekmezi
1 adet yumurta sarısı
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı toz zencefil
1 tatlı kaşığı toz tarçın

Üzeri için (arzuya göre):

90 gram beyaz çikolata
2 yemek kaşığı krema

Püf noktası:

Kullanmış olduğunuz tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Tereyağı ve toz şekeri özleşene kadar çırpın. Kullandığınız toz baharatların taze olmasına özen gösterin.

Pişirme önerisi:

Kullandığınız pekmez oranını arttırabilir, toz karanfil ve yıldız anason da ekleyebilirsiniz.

Servis önerisi:

Fırından çıkardığınız ve mümkünse bir ızgara teli üzerinde dinlendirdiğiniz kurabiyeleri beyaz çikolataya batırdıktan sonra servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı ve toz şekeri bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.

Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurta sarısı ve keçi boynuzu pekmezini ekleyip karıştırma işlemini sürdürün.

Elenmiş un, kabartma tozu ve toz baharatlar ilavesiyle bir spatula yardımıyla karıştırın.

Elde ettiğiniz kurabiye hamurunu streç filme sarıp elinizle bastırarak hafifçe açın. Derin dondurucuya kaldırıp 20 dakika kadar dinlendirin.

Dinlenen hamuru merdane yardımıyla açıp arzu ettiğiniz kalıplarla şekil verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizdiğiniz kurabiyeleri, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 8-10 dakika kadar pişirin.

Fırından aldığınız kurabiyeleri mümkünse bir ızgara teli üzerinde soğumaya bırakın.

Beyaz çikolatalı sos için; küçük bir sos tenceresine aldığınız kremayı, kısık ateşte ısıtın. Küçük parçalara böldüğünüz beyaz çikolataları ekleyip aralarda karıştırarak eritin.

Dinlenen kurabiyeleri hazırladığınız sosa batırıp oda sıcaklığında beklettikten sonra servis edin.