Zencefilli Yeni Yıl Kurabiyesi

İşte yılbaşı sofralarının olmazsa olmazı zencefilli yeni yıl kurabiyesi!

zencefilli-kurabiye

8-10 kişilik

Hazırlama süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 8-12 dakika

Malzemeler

110 gr tereyağ (soğuk ve küp küp doğranmış)

100 gr (1 su bardağı) toz şeker

1 adet yumurta

280 gr (2 su bardağı) un

45 gr (1 kahve fincanı) mısır nişastası

1 çimdik tuz

1 tatlı kaşığı zencefil

½ tatlı kaşığı tarçın

 1 tatlı kaşığı  vanilya)   

İcing tarifi

250 gr (2 su bardağı) pudra şekeri

3-4 yemek kaşığı süt 

1 tatlı kaşığı vanilya

Yapılışı

Bir çırpma kabında tereyağ ve şekeri yumuşak ve kremamsı bir kıvam elde edene kadar çırpın. 

Yumurtaları ekleyin ve çırpmaya devam edin.

En son  un, nişasta, zencefil, tarçın, tuz ve vanilyayı da ekleyerek hamur haline gelene kadar çırpın.

Hamuru streç filme sarıp 1 saat kadar dolapta bekletin.

Hafif unlanmış tezgaha hamurunuzu koyun ve merdane ile 6 mm kalınlığında açın.

Dilediğiniz kalıplarla hamurdan şekiller kesip tepsilerinize yerleştirin ve fırında yaklaşık 8-12 dakika pişirin. 

İç malzemelerini çırpma teli ile karıştırın ve sıkma torbasına koyun. (Karışım cıvık olduğu takdirde pudra şekeri ekleyerek kıvamını kalınlaştırabilirsiniz. )

Fırından çıktıktan ve soğuduktan sonra kurabiyeleri icing ile süsleyin.

Pişirme Önerisi:

Kurabiyelerin kırılmaması için mutlaka soğuduktan sonra tepsiden alın.