Her Sofraya Yakışır: Zeytinyağlı Havuç

Kanı temizleyen, yaşlanma karşıtı, A vitamini deposu, diş sağlığını koruyan, bağışıklık sistemini güçlendiren havucu ince ince dilimleyip sağlıklı bir şekilde pişirdik. Portakal suyu ilavesiyle kendi suyunda pişirdiğimiz zeytinyağlı havuç tarifinin tadına doyamadık.

Faydaları saymakla bitmeyen havucu, tam bir kış zeytinyağlısı olarak et ve tavuk yemeklerinin yanında da servis edebilirsiniz.

Zeytinyağlı Havuç Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 45 dakika

Malzemeler:

6 yemek kaşığı zeytinyağı
6 adet orta boy havuç
1 adet orta boy kuru soğan
4 diş sarımsak
1 adet taze sıkılmış portakal suyu
1/4 demet maydanoz
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1/2 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz

Püf noktası:

Çok az miktarda sıcak su ekleyebilir, üzerine yağlı kağıt örttüğünüz zeytinyağlı tarifi kapalı kapalı tencerede ve kısık ateşte pişirebilirsiniz.

Pişirme önerisi:

Zeytinyağlı havuç yemeğinin tadını az miktarda eklediğiniz toz zerdeçal ilavesiyle daha belirgin ve lezzetli bir hale getirebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Kabuklarını soyduğunuz havucu ince ince dilimleyin, arzuya göre tırtıklı bir bıçak yardımıyla kesin.

Kabuklarını soyduğunuz kuru soğanı ince piyazlık doğrayın, sarımsakları küçük küpler halinde kesin.

Ayıklanmış maydanoz yapraklarını incecik kıyın. Ayıklanmış kuş üzümlerini ılık suda bekletin.

Zeytinyağını geniş bir tavada ısıtın. Dilimlenmiş havuçları ekleyip kısık ateşte, 4-5 dakika kadar soteleyin. Soteleme işlemi sonrasında derin bir kaseye alıp kısa süre bekletin.

Sote tavasına sırasıyla; piyazlık doğranmış kuru soğan, sarımsak, sotelenmiş havuç ve doğranmış maydanoz yapraklarını ekleyin.

Suyunu süzdürdüğünüz kuş üzümleri, taze sıkılmış portakal suyu, toz şeker ve tuz ilave edin.

Üzerine yağlı kağıt serip kapağını kapağını kapattıktan sonra kısık ateşte 35-40 dakika kadar pişirin. Kendi suyunda pişen zeytinyağı havucu, ılık ya da soğuk olarak servis edin.