Enginarsız da Güzel: Zeytinyağlı İç Bakla

Taze bakla yemeği ne kadar güzelse sevenleri için mini mini tanelerine ayrılan zeytinyağlı iç bakla yemeği de bir o kadar güzeldir. Kuru soğan, zeytinyağı ve taze sarımsak ilavesiyle pişen zeytinyağlı iç baklaya ince kıyılmış dereotu ve sarımsaklı süzme yoğurt oldukça yakışır. Bakliyatlar buna çok mu çok bozulur.

Şimdi tam sırası olan iç bakla mevsimini kaçırmayın, buzdolabı poşetlerine kaldırdığınız iç baklaları soğuk kış günleri için saklayın.

Zeytinyağlı İç Bakla Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 30 dakika

Pişirme süresi: 45 dakika

Malzemeler:

5 yemek kaşığı zeytinyağı

600 gram iç bakla

1 adet orta boy kuru soğan

4 diş taze sarımsak

1 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı toz şeker

2 su bardağı su

1 çay kaşığı tuz

Servisi için:

¼ demet dereotu

Püf noktası:

Kapağı kapalı tencerede pişireceğiniz zeytinyağlıların üzerine yağlı kâğıt kapatabilir, renk ve besin değerlerini koruması adına kısık ateşte pişirebilirsiniz.

Sarımsaklı yoğurt ilavesiyle servis etmeniz önerilir.

Nasıl Yapılır?

Kabuklu kısımlarını ayıkladığınız iç baklaları bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürün. Kabuklarını soyduğunuz kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Taze sarımsakları ince ince kıyın.

Derin bir tencereye aldığınız zeytinyağında doğranmış kuru soğan ve taze sarımsakları hafif bir renk alana kadar soteleyin.

Un ve tuzu ekledikten sonra kavurma işlemini 1 dakika kadar sürdürün.

Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz iç baklalar ve toz şekeri katıp kavurduktan sonra su ekleyin. Kısık ateşte 20-25 dakika kadar pişirin.

Yumuşayıp kıvam alan zeytinyağlı iç bakla yemeğini ılık ya da soğuk olarak servis edin. Arzuya göre ince kıyılmış dereotu ekleyin.