Sağlık Kokar: Zeytinyağlı Patlıcan

Oldukça sağlıklı bir tarif. Karnıyarık ya da imambayıldı tariflerinde olduğu gibi patlıcanları kızartmıyor, çiğ olarak dilimlediğimiz sebzeleri aynı tencerede bir araya getiriyoruz. Zeytinyağı ve çok az su ilavesiyle pişirdiğimiz patlıcan yemeğini ılık ya da soğuk olarak servis edin. Koyu kıvamlı süzme yoğurdun da bu zeytinyağlı tarife çok ama çok yakışacağını unutmayın.

Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Patlıcan Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 40 dakika

Malzemeler:

2 adet orta boy kuru soğan
5 adet orta boy patlıcan
3 adet orta boy domates
4 adet orta boy yeşil biber
3 diş sarımsak
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 çay bardağı sıcak su
1/4 demet maydanoz
1 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

1/4 demet maydanoz

Pişirme önerisi:

Arzuya göre zeytinyağlı patlıcan yemeğine çok az miktarda biber salçası ekleyebilirsiniz.

Kullandığınız zeytinyağı miktarını arzuya göre azaltıp arttırabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Uç kısımlarını aldığınız patlıcanları ince ince dilimleyin, dilerseniz küp şeklinde doğrayın.

Kabuklarını soyduğunuz kuru soğanları ince piyazlık doğrayın. Ortadan ikiye kestiğiniz yeşil biberleri, çekirdeklerini çıkardıktan sonra yarım ay şeklinde dilimleyin.

Kabuklarını soyduğunuz domatesleri küp şeklinde doğrayın, sarımsakları ince ince dilimleyin.

Piyazlık doğradığınız kuru soğanları derin bir tencerenin alt kısmına yerleştirin. Sırasıyla; doğranmış patlıcan, yeşil biber, sarımsak ve domatesleri ekleyin.

Zeytinyağı, sıcak su, tuz ve ayıklanmış maydanoz yaprakları ilavesiyle kapağı kapalı tencerede, kısık ateşte 30-35 dakika kadar pişirin. Ocaktan alıp dinlendirdikten sonra ılık ya da soğuk olarak servis edin.