Zeytinyağlı Taze Fasulye

Zeytinyağlıların en tatlısı; taze fasulye. Tadına doyamadığımız, her yaz sofrasında özlemle aradığımız zeytinyağlı taze fasulyenin nefis tarifinizi veriyoruz.

zeytinyagli-taze-fasulye

Hazırlama süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 40 dakika

Porsiyon sayısı: 4-6

Malzemeler

  • 800 gram taze fasulye
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıcak su

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı

  1. Taze fasulyeleri yıkadıktan sonra uc kısımlarını bıçak ile kesip atın.
  2. Fasulyelerin varsa kılçıklarını ayıklayın önce dikey olarak, sonra ortadan 2 ye kesin.
  3. Kuru soğanları küp küp doğrayın.
  4. Domateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayıp hazırlayın.
  5. Zeytinyağın yarısını yayvan bir tencereye dökün fasulyeleri tek sıra halinde dizin.
  6. Soğanları  ilave ettikten sonra tekrar kalan fasulyeleri üzerine yerleştirin.
  7. En üste domatesleri yerleştirdikten sonra kalan zeytinyağını, tuzu ve şekeri ilave edin.
  8. Tencerenin kapağı kapalı şekilde kısık ateşte 15 dakika kadar buharlaşmasını bekleyin.
  9. Fasulyeler sararmaya başlayınca kapağını açıp 1 çay bardağı sıcak suyu ilave edin.
  10. Kısık ateşte kapağını hiç açmadan yarım saat kadar pişirin.
  11. Yarım saat sonunda suyunu ve pişip pişmediğini kontrol edin.
  12. Gerekiyorsa 10 dakika kadar daha pişirin.
  13. Ocağı kapattıktan sonra üzerine 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağ gezdirin ve soğumaya bırakın.
  14. Soğuduktan sonra servis edin.

Pişirme Önerisi:

Zeytinyağlı yemekler 1 gece buzdolabında beklerse daha lezzetli olur.