Nişastalı Kurabiye Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3,20/5 Toplam: 40 Oy
view 64.234
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
16

Nişastalı Kurabiye Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Sadece 12 dakikada fırından çıkan kurabiyelerimiz çok lezzetli! Farklı kurabiye tariflerimizden bu önerilerimiz de ilginizi çekebilir; reçelli kurabiye, çatlak kurabiye.

Püf noktası:

Küçük yuvarlaklar halinde hazırladığınız tereyağlı kurabiyeleri önceden ısıtılmış düşük ısılı fırında, 10 dakika gibi kısa bir süre pişirmeniz ve oda sıcaklığında soğuttuktan sonra servis etmeniz önerilir.

Fırından çıktıklarında hafif yumuşak olan ve yüzeyleri hafif çatlayan kurabiyeler, oda sıcaklığında bekledikçe sertleşeceklerdir.

Nişastalı Kurabiye Yapımı:

1. Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı ve yumurtayı karıştırma kabına aktarın. Pudra şekeri ilavesiyle karıştırma işlemini sürdürün.
2. Mısır nişastası, un, kabartma tozu, vanilya ilavesiyle yoğurup kıvam almasını sağlayın.
3. Kıvam alıp toparlanan kurabiye hamuruna damla çikolataları katıp son bir kez karıştırdıktan sonra küçük parçalara ayırdığınız hamurları avuç içinizde yuvarlayarak şekillendirin.
4. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizdiğiniz kurabiyeleri, önceden ısıtılmış 160 derece fırında 10 dakika kadar pişirin.
5. Fırından alıp mümkünse bir ızgara teli üzerinde dinlendirdikten sonra servis edin.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER