MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Nişastalı Kurabiye Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK10'DK
  • PİŞİRME12'DK
  • KİŞİ SAYISI16 Porsiyon

Sadece 12 dakikada fırından çıkan kurabiyelerimiz çok lezzetli! Farklı kurabiye tariflerimizden bu önerilerimiz de ilginizi çekebilir; reçelli kurabiye, çatlak kurabiye.

Püf noktası:

Küçük yuvarlaklar halinde hazırladığınız tereyağlı kurabiyeleri önceden ısıtılmış düşük ısılı fırında, 10 dakika gibi kısa bir süre pişirmeniz ve oda sıcaklığında soğuttuktan sonra servis etmeniz önerilir.

Fırından çıktıklarında hafif yumuşak olan ve yüzeyleri hafif çatlayan kurabiyeler, oda sıcaklığında bekledikçe sertleşeceklerdir.

Nişastalı Kurabiye Tarifi
MALZEMELER
  • yumurta

    1 adet
  • tereyağı

    125 gram
  • pudra şekeri

    1/2 su bardağı
  • mısır nişastası

    250 gram
  • un

    90 gram
  • damla çikolata

    1/2 su bardağı
  • kabartma tozu

    1 paket
  • vanilya

    1 paket
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı ve yumurtayı karıştırma kabına aktarın. Pudra şekeri ilavesiyle karıştırma işlemini sürdürün.

  • 2. Adım

    Mısır nişastası, un, kabartma tozu, vanilya ilavesiyle yoğurup kıvam almasını sağlayın.

  • 3. Adım

    Kıvam alıp toparlanan kurabiye hamuruna damla çikolataları katıp son bir kez karıştırdıktan sonra küçük parçalara ayırdığınız hamurları avuç içinizde yuvarlayarak şekillendirin.

  • 4. Adım

    Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizdiğiniz kurabiyeleri, önceden ısıtılmış 160 derece fırında 10 dakika kadar pişirin.

  • 5. Adım

    Fırından alıp mümkünse bir ızgara teli üzerinde dinlendirdikten sonra servis edin.