Oğlak Izgara Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,11/5 Toplam: 6.222 Oy
view 27.641
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Oğlak Izgara Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Oğlak eti ile yaptığımız nefis tariflerimize oğlak ızgara ile devam ediyoruz. Uzman Kasap güvencesiyle sunulan oğlak etini, MigrosTV mutfağında pişirdik ve pilavla birlikte şahane bir lezzet ortaya çıkardık. Tarifimizin detayları videomuzda.

Oğlak Izgara Yapımı:

1. Oğlak tandır etlerimizi yıkayıp düdüklü tencereye yerleştiriyoruz.
2. Etlerin üzerine 1 bardak soğuk su, salça, naneyi ve tuzu da ekleyelim.
3. Düdüklü tencerenin kapağını kapatıp 50 dakika pişirelim.
4. Pilavın Hazırlanışı: Pirinçleri süzgeç yardımı ile yıkıyoruz 10 dakika suyun içinde bekletiyoruz.
5. Pilav tencerenize 2 yemek kaşığı tereyağını koyup eritiyoruz.
6. İsteğinize göre nohutları yağda kavuruyoruz, yıkadığımız pirinçleri de üzerine ilave edip 2-3 dakika daha kavuruyoruz.
7. Üzerine 2 bardak sıcak suyumuzu ve 1 çay bardağı oğlak eti suyumuzu ekliyoruz.
8. Kapağını hiç açmadan pişiriyoruz.
9. Düdüklü tencere de pişen etlerimizi daha küçük parçalara ayırıp dilerseniz döküm tavada dilerseniz ızgarada her bir tarafını 5'er dakika kızartarak etin gevrek olmasını sağlıyoruz.
10. Pilavımız ile servis ediyoruz. Afiyet olsun.

EN ÇOK İZLENENLER