MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Oğlak Kebabı Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK10'DK
  • PİŞİRME50'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Bu kez farklı bir tarifle karşınızdayız; Oğlak Kebabı. Oğlak etini MigrosTV mutfağında pişirdik; tadı da sunumu da nefis oldu. Lezzetli detaylar için videomuzu izleyin.

Oğlak Kebabı Tarifi
MALZEMELER
  • oğlak kapama

    1 kg
  • nane

    2 tatlı kaşığı
  • tuz

    1 tatlı kaşığı
  • su

    1 su bardağı
  • pırasa

    2 adet
  • havuç

    1 adet
  • soğan

    2 adet
  • karabiber

    İsteğe göre
  • pul biber

    İsteğe göre
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Oğlak kapama etlerimizi yıkayıp düdüklü tencereye yerleştiriyoruz.

  • 2. Adım

    Etlerin üzerine 1 bardak soğuk su, naneyi ve tuzu da ekliyoruz.

  • 3. Adım

    Düdüklü tencerenin kapağını kapatıp 50 dakika pişiriyoruz.

  • 4. Adım

    Fırın tepsisine (tercihe göre borcam da kullanabilirsiniz) sırasıyla soğanları, pırasaları ve havuçları doğruyoruz.

  • 5. Adım

    Düdüklü tencerede pişen etlerimizi de sebzelerimizin üzerine yerleştiriyoruz.

  • 6. Adım

    Üzerine tenceredeki et suyuna 1 tatlı kaşığı salça ve 1 tatlı kaşığı nane koyarak etlerin üzerine döküyoruz, 200 dereceye ısıttığımız fırına koyuyoruz.

  • 7. Adım

    20 dakika sonra etlerin diğer tarafını çeviriyoruz ve 20 dakika daha pişiriyoruz. Yemeğimiz hazır.