Oğlak Tandır Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,84/5 Toplam: 5.597 Oy
view 38.184
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
2

Oğlak Tandır Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Nefis tariflerimize yenilerini eklemeye devam ediyoruz. Uzman Kasap güvencesiyle sunulan oğlak tandırlık eti, MigrosTV mutfağında hazırladık. Badem ile süsleyip, tam kıvamında lezzetli bir pilav ile sunabileceğiniz tarifimizin detayları videomuzda.

Oğlak Tandır Yapımı:

1. Oğlak tandır etlerimizi yıkayıp düdüklü tencereye yerleştirin.
2. Etlerin üzerine 1 bardak soğuk su, salça, nane, ve tuzu ekleyin.
3. Düdüklü tencerenin kapağını kapatıp 1 saat pişirin.
4. Pilavın Hazırlanışı: Pirinçleri süzgeç yardımı ile yıkayın; 10 dakika suyun içinde bekletin.
5. Pilav tencerenize 2 yemek kaşığı tereyağını koyup eritin.
6. Çiğ bademleri iyice kavurun, yıkadığımız pirinçleri de üzerine ilave edip 2-3 dakika daha kavurun.
7. Üzerine 2 bardak sıcak suyumuzu ve 1 çay bardağı oğlak eti suyumuzu ekleyin.
8. Kapağını hiç açmadan pişirin. Afiyet olsun.

EN ÇOK İZLENENLER