MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Oğlak Tandır Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK10'DK
  • PİŞİRME50'DK
  • KİŞİ SAYISI2 Porsiyon

Nefis tariflerimize yenilerini eklemeye devam ediyoruz. Uzman Kasap güvencesiyle sunulan oğlak tandırlık eti, MigrosTV mutfağında hazırladık. Badem ile süsleyip, tam kıvamında lezzetli bir pilav ile sunabileceğiniz tarifimizin detayları videomuzda.

Oğlak Tandır Tarifi
MALZEMELER
  • oğlak tandır

    2 paket
  • nane

    2 tatlı kasığı
  • soğuk su

    1 su bardağı
  • domates salçası

    1 kaşık
  • tuz

    1 tatlı kaşığı
  • pirinç

    1,5 kase
  • sıcak su

    2 su bardağı
  • oğlak eti suyu

    1 çay bardağı
  • tereyağı

    2 çorba kaşığı
  • çiğ badem

    1 su bardağı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Oğlak tandır etlerimizi yıkayıp düdüklü tencereye yerleştirin.

  • 2. Adım

    Etlerin üzerine 1 bardak soğuk su, salça, nane, ve tuzu ekleyin.

  • 3. Adım

    Düdüklü tencerenin kapağını kapatıp 1 saat pişirin.

  • 4. Adım

    Pilavın Hazırlanışı: Pirinçleri süzgeç yardımı ile yıkayın; 10 dakika suyun içinde bekletin.

  • 5. Adım

    Pilav tencerenize 2 yemek kaşığı tereyağını koyup eritin.

  • 6. Adım

    Çiğ bademleri iyice kavurun, yıkadığımız pirinçleri de üzerine ilave edip 2-3 dakika daha kavurun.

  • 7. Adım

    Üzerine 2 bardak sıcak suyumuzu ve 1 çay bardağı oğlak eti suyumuzu ekleyin.

  • 8. Adım

    Kapağını hiç açmadan pişirin. Afiyet olsun.