Özbek Pilavı Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
0,00/5Toplam: 0 Oy
view 208
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
8

Özbek Pilavı Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Pilavın tane tane döküleni, genelde lezzetine âşık olmamıza yeter. Yine de pilavımızı bazen arpa ile süsler bazen garnitür ile renklendirir bazen de domates sosu ile tamamlarız. Peki yeniliklere biraz daha açılmanızı teklif etsek de pilavın içine havuç ve soğan gibi malzemeler eklesek nasıl olur? Orta Asya mutfağından giderek yayılma gösterip epey sevilen Özbek pilavından bahsediyoruz.

Türkmen pilavı olarak da anılan bu pilav; kuzu eti parçaları, havuç ve soğanın her yemeği güzelleştiren büyüleri ile oldukça doyurucu, vitamin dolu ve leziz bir seçenek. Özellikle etli pilava bayılan insanlar olarak Özbek pilavı için de yabancılık çekeceğimiz pek söylenemez.

Hadi bakalım, ayranları hazırlayın ve yanına şahane bir pilav pişirip midelere bayram ettirelim!

Özbek pilavı tarifi, Türkmen pilavı tarifi, Özbek pilavı nasıl yapılır, Türkmen pilavı nasıl yapılır, Türkmen pilavı yapımı, Özbek pilavı yapımı, Türkmen pilavı hazırlanışı, Özbek pilavı hazırlanışı ve daha birçok lezzet için bizden ayrılmayın.

Özbek Pilavı Yapımı:

1. Uygun bir pilav tenceresinin içerisine sıvı yağı ve tereyağını ekleyip kızdırın.
2. Ardından piyazlık doğramış olduğunuz soğanları ekleyerek hafif karemelize olana dek kavurun.
3. Daha sonra kuşbaşı doğranmış kuzu etini ekleyip rengi tamamen değişene kadar pişirin ve rendelenmiş soğanları ekleyerek karıştırmaya devam edin.
4. Havuçlar hafif pişip yumuşayınca önceden yıkamış olduğunuz pirinçleri ilave edin ve rengi değişene kadar kavurun.
5. Son olarak sıcak su ilave edip baharatları ekleyin ve içerisine 1 baş sarımsak koyup kapağını kapatıp pişirmeye bırakın.
6. Kısık ateşte 20 dakika piştikten sonra demlendirip servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER