MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Paçanga Böreği Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME10'DK
  • KİŞİ SAYISI8 Porsiyon

En taze ve en çıtırından günlük yufka, iyisinden bir kaşar, çemensizinden pastırma, kıpkırmızı ve mis kokulusundan domates, en aromatiklerinden biberlerin nefis birlikteliği ve işte paçanga böreği!
Mutfakların hangi yemeğe eklense lezzeti arşa çıkaran bu malzemeleri ile size kırıntıları dahi yedirecek buluşması için hazırsanız, tabakları uzatmaya başlayın!

Ara sıcak olarak bilinse de ana yemek olmayı hak ettiği düşünülen paçanga böreği ile sofranıza özellik katabilecek, damaklarınızdan midenize doğru hoş bir yolculuğa tanık olabileceksiniz. Yapımı kolay, lezzeti iddialı paçanga böreği nasıl yapılır, detaylar için videomuzu izleyin. Şimdiden afiyet olsun!

Paçanga böreği tarifi, paçanga böreği nasıl yapılır, evde kolay paçanga böreği ve daha birçok farklı börek tarifi için MigrosTV videolarını izlemeye devam edin.

Servis Önerisi: Servis tabağının zeminine fazla yağı çekmesi için bir peçete koyabilirsiniz.

Püf Noktası:

Pişirme esnasında kızgın bir yağ kullanmalısınız. Önlü arkalı olarak altın sarısı rengine getirecek kadar, çok fazla yakmadan kızartmalısınız. İç malzemesinde kullanacağınız pastırmanın yoğun bir tadı ve kokusu olmasın istiyorsanız kenarlarındaki çemenleri temizlemeyi unutmayın.

Paçanga Böreği Tarifi
MALZEMELER
  • 2 adet yufka
  • 80 gram rende kaşar
  • 100 gram pastırma
  • Yarım domates
  • 2 adet yeşil biber
  • Sos için;1 çay bardağı süt
  • Yarım fincan sıvıyağ
  • 1 yumurta
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Yufkaları üst üste koyup ikiye katlayın ve 4 eşit parçaya keserek üçgen yufkalar haline getirin.

  • 2. Adım

    Daha sonra bir kase içerisinde süt, sıvıyağ ve yumurtayı karıştırarak bir sos hazırlayın.

  • 3. Adım

    Üçgen halinde olan yufkanın içerisine bir fırça yardımıyla sos sürdükten sonra malzemeleri ekleyip yufkayı katlayın.

  • 4. Adım

    Yağlanmış borcam içerisine aldığınız böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ilave edin ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişirip sıcak servis edin.