MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Pakmaya Ekşi Mayalı Esmer Ekmek Harcı
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK0'DK
  • PİŞİRME0'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Pakmaya Ekşi Mayalı Esmer Ekmek Harcı tarifi MigrosTV’de.

Pakmaya Ekşi Mayalı Esmer Ekmek Harcı
MALZEMELER
  • 500 gr buğday unu
  • 310-340 ml ılık su
  • 1 paket Pakmaya Ekşi Mayalı Esmer Ekmek Harcı
  • tuz

    2 çay kaşığı
  • zeytinyağı

    1-2 yemek kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Buğday ununu hamur yoğurma kabına aktarın. Üzerine Pakmaya Ekşi Mayalı Ekmek Harcının tamamını ekleyin. Tuzu ekleyip harmanlayın.

  • 2. Adım

    Zeytinyağını ekleyip hafifçe karıştırın. En son kontrollü olarak ölçülü suyu yavaş yavaş ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini örtün, oda ısısında, mayalanması için 30-45 dakika dinlendirin.

  • 3. Adım

    Dinlendirdiğiniz hamuru bir kez daha yoğurun. Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerine alın. Hamurdan 4 eşit parça elde edin. Avucunuzda toparlayıp istediğiniz gibi şekillendirin. Yağlı kağıt üzerine yerleştirip üzerlerine hafifçe un serpin ve ikinci kez mayalanması için 45-60 dakika daha dinlendirin.

  • 4. Adım

    Ekmek hamurlarını önceden ısıtılmış 210 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin ve ısıyı 180 dereceye indirin. 15-20 dakika daha pişirin.