Pakmaya Güllü Pudingli Güllaç Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,17/5 Toplam: 6 Oy
view 14.985
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Pakmaya Güllü Pudingli Güllaç Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Geleneksel Türk mutfağının gül aromalı nefis lezzeti, şimdi güllaç tarifinde. Pakmaya güllü pudingle nefis güllaç tarifi MigrosTV’de.

Püf noktası:

Güllaç şerbetinin renginin değişmemesi için toz şekeri son olarak eklemeye özen gösterin.

Pakmaya Güllü Pudingli Güllaç Yapımı:

1. Pakmaya güllü puding karışımını derin bir tencereye aktarın. Soğuk sütü ekleyip sürekli karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Soğuması için bir kenarda dinlendirin.
2. Şerbet karışımı için; derin bir tencereye aldığınız süt, toz şeker, vanilya ve gül suyunu pürüzsüz bir kıvam alıp kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Güllaç yapraklarını küçük parçalar halinde kırın.
3. Güllaç yapraklarını hazırladığınız sütlü karışımla ıslatıp üst üste dizin. Ara katlarına hazırladığınız Pakmaya güllü puding ve file bademlerden ekleyin. Tüm malzeme bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
4. Soğuması için buzdolabına kaldırdığınız tatlıyı, dilimler halinde arzuya göre nar taneleri ve toz Antep fıstığı ilavesiyle servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER