Pakmaya Mayalı Kafkas Çöreği Harcı tarifi MigrosTV’de.
Pakmaya Mayalı Kafkas Çöreği Yapımı:
2. Şekeri, ılık sütü, tuzu, yumurta akını ve sıvı yağı ekleyin. Hafifçe karıştırdıktan sonra ölçülü ılık suyu da yavaş yavaş ilave edin.
3. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar iyice yoğurun. Hamurun üzerini örtün, mayalanması için oda ısısında 25-30 dakika bekletin.
4. Dinlendirdiğiniz hamuru 15 eşit parçaya ayırın. Hamurları avucunuzun içinde yuvarlayın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerini örtüp 45 dakika daha bekleterek kabarmasını sağlayın.
5. İkinci kez dinlendirdiğiniz hamurların üzerine yumurta sarısı sürün, susam serpin. Keskin bir bıçak ucu yardımı ile her çöreğin üzerinde ‘+’ şeklinde kesikler oluşturun.
6. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, 15-25 dakika pişirin.