Pancarlı Humus Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,20/5 Toplam: 5 Oy
view 6.338
totalCook
Toplam
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Pancarlı Humus Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Meze tariflerinin gözde lezzeti pancarlı humus tarifi MigrosTV’de!

Püf noktası:

Haşlanmış nohutları kabuklarını ayıkladıktan sonra da mutfak robotundan geçirebilirsiniz.

Pancarları orta ateşte ve çatal yardımıyla delmeden haşlamaya özen gösterin. Aksi takdirde rengini salacak, besin ve vitamin değerini kaybedecektir.

Pancarlı Humus Yapımı:

1. Az miktarda zeytinyağını küçük bir tavada kızdırın, küçük küpler halinde doğranmış kuru soğan ve tuzu ekleyip hafif bir renk alana kadar soteleyin.
2. Haşlanmış ve kabukları soyulmuş pancarları küçük küpler halinde doğrayıp mutfak robotunda püre haline getirin.
3. Haşlanmış nohutları mutfak robotuna alıp taze sıkılmış limon suyu, tahin, kalan zeytinyağı, sarımsak, yoğurt ve kimyon ilavesiyle püre haline gelene kadar çektirin.
4. Pancar ve nohut püresini derin bir kaseye alıp bir spatula yardımıyla karıştırdıktan sonra geniş bir servis tabağına alıp dilimleyerek servis edin. Arzuya göre mısır cipsiyle birlikte ikram edin.

EN ÇOK İZLENENLER