Pancarlı Kısır Tarifi
2 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 5
5,00/5Toplam: 2 Oy
view 8.010
totalCook
Toplam
prep
Hazırlama
fork
Kişi
5

Pancarlı Kısır Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Belki de bir arada hiç deneyimlemediğimiz fakat birbirine çok yakışan iki lezzet; pancar ve kısır.

Servis önerisi:

Kısıra renk vermesi için eklediğiniz pancar püresi dışında haşlanmış pancarları doğrayarak da ilave edebilirsiniz.

Arzu ettiğiniz taze yeşillikleri ekleyebilir, damak tadınıza göre kısırın diriliğini ayarlayabilirsiniz.

Pancarlı Kısır Yapımı:

1. Derin bir kaseye aldığınız ince bulguru, üzerine gelecek kadar sıcak su ilavesiyle ıslatın.
2. Orta ateşte kabuklu olarak haşladığınız pancarların kabuklarını sıyırın. İri parçalar halinde doğrayın.
3. Mutfak robotuna aldığınız pancarları zeytinyağı ilavesiyle rondodan geçirin.
4. Islattığınız bulgura, biber salçası ve pancar püresini katıp alttan üste doğru karıştırın.
5. Bol suda yıkayıp kuruladığınız kıvırcık marul yapraklarını incecik kıyın. Ayıklanmış maydanoz ve nane yapraklarını doğrayın.
6. Kabuğunu soyduğunuz salatalıkları küçük küpler halinde kesin.
7. Ortadan ikiye kestiğiniz limonların suyunu sıkın. Hatay nar ekşisi ve tuz ilavesiyle karıştırıp bulgura ilave edin.
8. Son olarak doğranmış taze yeşillikleri ekleyip bekletmeden servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER