Paskalya Çöreği Nasıl Yapılır?
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
0,00/5Toplam: 0 Oy
view 2.615
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
6

Paskalya Çöreği Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Kek kıvamında, hafif, tatlı ve çok pratik! Paskalya çöreğini evde yapmanın en kolay ve en lezzetli yolu MigrosTV’de!

Püf noktası:

Kullanacağınız somun ekmeğin yuvarlak, gevrek kabuklu olmasına dikkat edin. Bayatlamış bütün ekmekleri düşük ısıda ve fırında kısa bir süre tuttuktan sonra da tarif yapımında kullanabilirsiniz.

Paskalya Çöreği Yapımı:

1. Maya hazırlığı için; küçük bir karıştırma kabına aldığınız ılık su, yaş maya ve toz şekeri karıştırıp mayanın aktive olması için oda sıcaklığında 10 dakika kadar bekletin.
2. Kabarmaya başlayan maya karışımına ılık süt ve az miktarda unu ekleyip 15 dakika daha mayalandırma işlemini sürdürün.
3. Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurta ve toz şekeri ayrı bir kapta çırpın. Hazırladığınız maya karışımını ekleyin. Eritilmiş tereyağı, toz mahlep ve un ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın.
4. Hazırladığınız hamuru oda sıcaklığında 1 saat kadar mayalandırdıktan sonra üç eşit parçaya bölüp saç örgü şeklini verin.
5. Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisi üzerine aldığınız paskalya çöreğinin üzerine pudra şekeriyle çırpılmış yumurta sarısı sürüp file badem parçalarıyla süsleyin.
6. Son olarak 30 dakika daha mayalandırdığınız paskalya çöreğini önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika pişirdikten sonra dilimler halinde servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER