MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Paskalya Çöreği Nasıl Yapılır?
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK90'DK
  • PİŞİRME40'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Kek kıvamında, hafif, tatlı ve çok pratik! Paskalya çöreğini evde yapmanın en kolay ve en lezzetli yolu MigrosTV’de!

Püf noktası:

Kullanacağınız somun ekmeğin yuvarlak, gevrek kabuklu olmasına dikkat edin. Bayatlamış bütün ekmekleri düşük ısıda ve fırında kısa bir süre tuttuktan sonra da tarif yapımında kullanabilirsiniz.

Paskalya Çöreği Nasıl Yapılır?
MALZEMELER
  • su

    1/4 su bardağı ılık
  • yaş maya

    1/4 paket
  • toz şeker

    1/4 yemek kaşığı
  • süt

    1/4 su bardağı ılık
  • un

    1/2 çay bardağı
  • yumurta

    Hamuru için; 1 adet
  • tereyağı

    60 gram
  • toz şeker

    1/4 su bardağı
  • un

    2 su bardağı
  • mahlep

    1/2 yemek kaşığı toz
  • -yumurta- sarısı

    Üzeri için; 1 adet
  • pudra şekeri

    1 tatlı kaşığı
  • badem

    1 yemek kaşığı file
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Maya hazırlığı için; küçük bir karıştırma kabına aldığınız ılık su, yaş maya ve toz şekeri karıştırıp mayanın aktive olması için oda sıcaklığında 10 dakika kadar bekletin.

  • 2. Adım

    Kabarmaya başlayan maya karışımına ılık süt ve az miktarda unu ekleyip 15 dakika daha mayalandırma işlemini sürdürün.

  • 3. Adım

    Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurta ve toz şekeri ayrı bir kapta çırpın. Hazırladığınız maya karışımını ekleyin. Eritilmiş tereyağı, toz mahlep ve un ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın.

  • 4. Adım

    Hazırladığınız hamuru oda sıcaklığında 1 saat kadar mayalandırdıktan sonra üç eşit parçaya bölüp saç örgü şeklini verin.

  • 5. Adım

    Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisi üzerine aldığınız paskalya çöreğinin üzerine pudra şekeriyle çırpılmış yumurta sarısı sürüp file badem parçalarıyla süsleyin.

  • 6. Adım

    Son olarak 30 dakika daha mayalandırdığınız paskalya çöreğini önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika pişirdikten sonra dilimler halinde servis edin.