Patates Dolması Tarifi
12 votes, average: 4,00 out of 512 votes, average: 4,00 out of 512 votes, average: 4,00 out of 512 votes, average: 4,00 out of 512 votes, average: 4,00 out of 5
4,00/5Toplam: 12 Oy
view 31.374
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
6

Patates Dolması Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Her evde bulunan lezzetlerin ilk sırasında bulunan, pek çok tarife ilham veren patates, bu kez dolma oluyor. Mutfağımızın baş tacı patatesle nefis patates dolması tarifi MigrosTV’de!

Patates Dolması Yapımı:

1. Kıymalı iç harcı için; kuru soğanı küçük küpler halinde yemeklik doğrayın. Kırmızı biber turşularını küçük küpler halinde doğrayın. Sarımsakları rendeleyin.
2. Zeytinyağını geniş bir tavada kızdırıp yemeklik doğradığınız kuru soğanları hafif bir renk alana kadar kavurun.
3. Orta yağlı kıymayı ekleyip renk alıp suyunu çekene kadar kavurma işlemini sürdürün.
4. Doğranmış kırmızı biber turşusu ve rendelenmiş sarımsakları ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiber ilavesiyle çeşnilendirin.
5. Kabuklarını soyduğunuz büyük boy patatesleri ortadan ikiye kesip iç kısımlarını bir kabak oyacağı yardımıyla oyun.
6. Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın. Kağıt havlu yardımıyla kuruladığınız patatesleri derin yağda kızartın.
7. Yağını süzdürdüğünüz kızarmış patatesleri ısıya dayanıklı fırın kabına yerleştirin. İç kısımlarını hazırladığınız kıymalı harç ilavesiyle doldurun. Üzerlerine kaşar peyniri dilimlerini yerleştirin.
8. Küçük bir sos tenceresine aldığınız biber salçasının kıvamını sıcak su ilavesiyle açın. Kenar kısımlarından fırın kabına aktarın.
9. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 30 dakika kadar pişirmeye devam ettiğiniz patates dolmalarını sıcak olarak servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER