Patates Dolması
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
0,00/5Toplam: 0 Oy
view 109
totalCook
Toplam
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

MALZEMELER

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Sıradaki tarifimizde her haline bayıldığımız patatesler ile her sebzeden dolma yapabilen hünerlerimizi birleştiriyor, ortaya bir nefis seçenek daha çıkarıyoruz! Karnıyarıktan hallice, kumpirden daha lezzetlice olan bu dolmaya bayılacaksınız! 
Eğer akşam yemeğine gelecek misafirinize ne pişireceğinizi düşünüyorsanız sunumu ve lezzeti birbiri ile yarışan patates dolmasına bir şans verin deriz; çünkü bolca kıyma; soğan, sarımsak, kırmızı ve yeşil biber, domates salçası ile buluştuktan sonra çeşitli baharatlarla da harman edilip oyulan patateslerin içine doluşuyor ve hiçbir damak buna kayıtsız kalamıyor! Yanına da bol renkli bir salata ya da bol sarımsaklı bir yoğurt hazırlarsanız sizden mutlusu olmaz. Ağızlar sulanmaya başladıysa, patatesler de oyulmaya başlansın ve videomuzun detaylarına geçilsin. Şimdiden afiyet olsun! 

YAPILIŞI:

1. İlk olarak patateslerin kabuklarını soyun içlerini oyun. Ardından bir tavanın içerisine sıvı yağ ekleyip patatesleri hafif kızartın.
2. Ardından bir tavanın içerisine sıvı yağı ekleyin kıymalarıda ekleyip kavurun soğan sarımsak ve salçayıda ilave edip kavurmaya devam edin.
3. Baharatları ve domatesleri de ilave edip 3-4 daha kavurmaya devam edin. İnçe kıyılmış maydanozu da ekleyip Ocak’tan alın.
4. Hazırladığınız kıymalı harç ile patateslerini içini doldurun.
5. Başka bir kabın içerisinde su salça ve tuzu karıştırın .
6. Hazırladığınız patates dolmalarının üzerinde gezdirin ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında ağzı kapalı bir şekilde 35-40 dk kadar pişirip servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER