Patates Püresi Nasıl Yapılır?
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,41/5 Toplam: 6.752 Oy
view 53.227
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

MALZEMELER

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Düşünün ki her hali ile güzel olan, sarışın bir sebze var. Evet, kesinlikle patatesten bahsediyoruz! Hem birçok yemeğin yanına yakışacak iyi bir yoldaş oluyor hem de eklenecek her baharatı büyük bir misafirperverlikle hiç geri çevirmeden kendine epeyce yakıştırarak bizi öylece hayran bırakıyor.

Sofraların damakta tat bırakan sarışın kahramanı patatesin sizi hoşnut etmek için ezilmiş de ezilmiş halini ele alacağız şimdi. Ezilmiş hali bile hiç bu kadar güzel olabilir miydi, oluyormuş işte!

Patatesin her haline bayılıyoruz; ama patates püresi en yumuşak kalplisi! Ağzımızda pasta kreması gibi dağılırken yemek zevkimizi şahlandırıyor, her gün yesek bıkmayız gibi düşündürüyor. Belki de en çok et yemeklerinin yanına yakışıyor; ama tavuk yemekleriyle de tatlı bir flört etmeden duramıyor.

En leziz patates püresinin nasıl yapılacağını anlattığımız video için şöyle buyrun. Unutmadan; şimdiden çıkacak harika sonuçlardan sorumlu değiliz!

Patates püresi nasıl yapılır, nefis patates püresi, evde patates püresi tarifi ve daha birçok farklı tarif için MigrosTV videolarını takip etmeye devam edin.

Püf Noktası:

Eşit boylarda patates seçmeye özen gösterin. Böylece pişme süreci farklılaşmayacak, herhangi bir çiğ kalma durumuna karşı önlem almış olacaksınız.

Patates püresi yapımı:

1. Soyduğunuz patatesleri iyice yıkadıktan sonra küçük parçalar halinde doğrayın ve bir tencere içerisinde üzerini biraz geçecek kadar su ekleyip kaynatın.
2. Kaynama işlemi gerçekleştikten sonra suyunu süzüp tuz, tereyağı ve rendelenmiş kaşarı ilave edip bir ezici yardımıyla ezin.
3. Ardından sütü ekleyip blender ile pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpın ve sıcak servis edin.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER