Patlıcan Musakka Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
0,00/5Toplam: 0 Oy
view 4.987
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Patlıcan Musakka Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Geleneksel lezzetimiz patlıcan musakka tarifi MigrosTV’de. Siz de geleneksel lezzetlerde ustalaşmak isterseniz tariflerimize göz atabilirsiniz. Kolay, pratik, sağlıklı ve lezzetli yemekler, salata, çorba, tatlı, et, tavuk, balık tarifleri, ev yemekleri, hamur işleri, pasta, börek, poğaçalar, kahvaltılıklar, sıcak ve soğuk içecek tarifleri, MigrosTV’de kısa ve keyifli videolarla sizi bekliyor. Daha pek çok patlıcan tarifimiz için bizi takipte kalın.

Püf noktası:

Kabuklarını alacalı soyup dilimlediğiniz patlıcanları önceden tuzlu suda bekletip duruladıktan sonra kağıt havluyla silip kızartabilirsiniz.

Pişirme önerisi:

Arzu ettiğiniz baharatları kıymalı iç harca ilave edebilir, fırına verdiğiniz yemeğin üzerine domates ve biber dilimleri yerleştirebilirsiniz.

Patlıcan Musakka Yapımı:

1. Kıymalı iç harcı için; kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Zeytinyağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın. 2.Doğranmış soğanları ekleyip hafif bir renk alana kadar soteleyin.
3. Ortadan ikiye kestiğiniz sivri biberleri çekirdeklerini çıkarttıktan sonra yarım ay şeklinde kesin.
4. Sotelenen kuru soğanlara yeşil biberleri ekleyip pişirme işlemini sürdürün. Kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar kavurun.
5. Doğranmış domates ve biber salçası ilavesiyle pişirme işlemini sürdürün. Tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve kimyon ilavesiyle çeşnilendirin. Suyunu çektikten sonra ocaktan alın.
6. Bol suda yıkayıp uç kısımlarını aldığınız patlıcanların kabuklarını alacalı olarak soyduktan sonra dilimleyin.
7. Acısının çıkması için tuzlu suda bekletip duruladıktan sonra kağıt havluyla kurulayın.
8. Derin bir tencereye aktardığınız ayçiçek yağını kızdırın. Parti parti eklediğiniz patlıcanları, renk alana kadar kızartıp kağıt havlu üzerinde dinlendirin.
9. Kızarttığınız patlıcanları ısıya dayanıklı bir servis kabına alın. Hazırladığınız iç harcı ve sıcak suyu ekleyip önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 40-45 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardığınız patlıcan musakkayı sıcak olarak servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER