Patlıcanlı Bayat Ekmek Salatası Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,67/5 Toplam: 6 Oy
view 4.558
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
2

Patlıcanlı Bayat Ekmek Salatası Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Kahvaltılarımıza, yemeklerimize eşlik eden, sofra kültürümüzde önemli bir yeri olan ekmeği, bayatladıktan sonra bile israf etmeden değerlendirmeye devam ediyoruz. Bayat ekmekle yapabileceğiniz nefis tariflerimizden bir diğerinde sıra; patlıcanlı bayat ekmek salatası. Bayat ekmek kebabı tarifimizi de kaçırmayın!

Servis önerisi:

Kullandığınız süzme yoğurdun kıvamını çok az miktarda eklediğiniz sıcak suyla açabilir arzuya göre dövülmüş sarımsak ekleyebilirsiniz.

Patlıcanlı Bayat Ekmek Salatası Yapımı:

1. Patlıcanlı bayat ekmek salatası için; bayat ekmek dilimlerini küp şeklinde doğrayın. Önceden ısıtılmış fırında, 10 dakika kadar ısıtın.
2. Kapak kısmını kesip çekirdeklerini temizlediğiniz yeşil dolmalık biberi halka halka dilimleyin. Kabuklarını alacalı soyduğunuz patlıcanları küp şeklinde doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz domatesi patlıcanlarla uyumlu olacak şekilde kesin.
3. Derin bir sos tenceresine aktardığınız ayçiçek yağını kızdırın. Sırasıyla; dolmalık yeşil biber ve patlıcan küplerini kızartın. Kızartma tenceresinden alıp yağlı kağıt serili bir tabakta dinlendirin.
4. Zeytinyağını ayrı bir tavada ısıtın. Doğranmış domatesleri ve tuz ekleyip 5 dakika kadar soteleyin. Domates salçasını ekledikten sonra kısa bir süre daha kavurun. Az miktarda eklediğiniz sıcak su ilavesiyle kıvamını açın.
5. Kızarmış patlıcan ve yeşil biber dilimlerini ekleyip kısık ateşte 5 dakika kadar pişirdikten sonra ocaktan alın. Süzme yoğurdu çırpın.
6. Fırınlanmış çıtır ekmekleri servis tabaklarına paylaştırın. Üzerine domates soslu patlıcan kızartması ve süzme yoğurdu ekledikten sonra bekletmeden servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER