Patlıcanlı Pilav Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,43/5 Toplam: 5.434 Oy
view 52.127
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
6

Patlıcanlı Pilav Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Patlıcanlı pilav yapmanın en önemli noktalarından biri  patlıcanların acısını almaktır. Bunun için, bir miktar tuzlu suyun içinde patlıcanları bekletin. Kızgın yağa atılması, patlıcanların yağ çekmesini önleyecektir. Patlıcanların fazla yağı atmasının bir yolu da kızardıktan sonra bir havlu kağıda yerleştirilmeleridir.

Arzu ederseniz içine taze baharatlar katabilirsiniz; dereotu, nane ya da maydanoz gibi. Pilavı güzelce dinlendirmeniz, su ve pirinç ölçüsünü tutturmanız ve son olarak patlıcanların mümkün olan en az yağı çekmesini sağlamanız durumunda, enfes bir patlıcanlı pilav yapabilirsiniz.

Patlıcanlı pilav tarifimize ek olarak bir önerimiz daha var; mercimekli bulgur pilavı. Tarifi bu ekranda sizlerle.

Patlıcanlı Pilav Yapımı:

1. Patlıcanları küp küp dograyın,tuzlu suda en az yarım saat bekletip süzdürün.
2. Patlıcanları ayçiçek yağında tam pişirmeden biraz kızartın.
3. Pirinçleri yıkayın, ılık suda yarım saat bekletin ve süzün.
4. Yağı eritip pirinçleri ve tuzu ekleyin pirinçler şeffaflaşana kadar kavurun
5. Üzerine sıcak suyu ve patlıcanları ekleyip son kez karıştırın ve kapağını kapatın.
6. 3-4 dakika yüksek ateşte pişirin sonra tencerenin altını kısın suyunu çekinceye kadar pişirin, ateşten alıp dinlenmeye bırakın.

EN ÇOK İZLENENLER