Patlıcanlı Pilav Tarifi
5.435 votes, average: 4,43 out of 55.435 votes, average: 4,43 out of 55.435 votes, average: 4,43 out of 55.435 votes, average: 4,43 out of 55.435 votes, average: 4,43 out of 5
4,43/5Toplam: 5.435 Oy
view 56.107
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
6

Patlıcanlı Pilav Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Patlıcanlı pilav yapmanın en önemli noktalarından biri  patlıcanların acısını almaktır. Bunun için, bir miktar tuzlu suyun içinde patlıcanları bekletin. Kızgın yağa atılması, patlıcanların yağ çekmesini önleyecektir. Patlıcanların fazla yağı atmasının bir yolu da kızardıktan sonra bir havlu kağıda yerleştirilmeleridir.

Arzu ederseniz içine taze baharatlar katabilirsiniz; dereotu, nane ya da maydanoz gibi. Pilavı güzelce dinlendirmeniz, su ve pirinç ölçüsünü tutturmanız ve son olarak patlıcanların mümkün olan en az yağı çekmesini sağlamanız durumunda, enfes bir patlıcanlı pilav yapabilirsiniz.

Patlıcanlı pilav tarifimize ek olarak bir önerimiz daha var; mercimekli bulgur pilavı. Tarifi bu ekranda sizlerle.


                                                            

Patlıcanlı Pilav Yapımı:

1. Patlıcanları küp küp doğrayın ve tuzlu suda bekletip ardından süzün ve bir havlu kağıt yardımı ile kurulayın.
2. Daha sonra bir tavanın içerisine yağı ekleyip kızdırın.
3. Daha sonra patlıcanları ekleyip kızartın. Fazla yağını çekmesi için kağıt havlu koyduğunuz bir tabağa patlıcanları alın.
4. Bir pilav tenceresinin içerisine tereyağını ve sıvı yağını ekleyip eritin.
5. Daha sonra pirinçleri ekleyip iyice kavurun. Ardından içerisine tuzu, patlıcanları ve sıcak suyunu da ekleyip kapağını kapatın ve pişmeye bırakın.
6. Piştikten sonra karıştırıp tekrar kapağı kapalı 10 dk dinlendirin ve daha sonra servis edebilirsiniz.

EN ÇOK İZLENENLER