Patlıcanlı Tepsi Böreği
1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5
5,00/5Toplam: 1 Oy
view 3.778
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
6

MALZEMELER

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

İçinde patlıcan bulunan her tarifi sevenler, börek olsun da başka bir şey aramam diyenler; size dumanı üzerinde sıcacık, çıtır mı çıtır bir tarifimiz var! Patlıcanı genelde kızartma olarak sevenler, gelin bu tarife de bir şans verin; çünkü lezzetten mest olma ihtimaliniz oldukça yüksek, bizden söylemesi.

Lezzet hikâyemiz şöyle; sarımsak, salça, soğan gibi malzemelerin sihri eşliğinde kavrulan doğranmış patlıcanlar, nefis bir börek içi olmak için can atıyor. Geri kalan malzemeleri de tamamlandıktan sonra yufkanın şefkati ile buluşup çayın yanına çok yakışan, tadına doyulmaz bir börek olmak için fırına doğru yollanıyor. Şimdiden uyaralım; bu böreğin ortama yayacağı mis kokunun büyüsüne kapılıp aman çayları hazırlamayı unutmayın!
Canınız börek istediğinde, “Çayı koy size geliyorum.” diyen biri çoktan yola çıktığında hemen hazırlayabileceğiniz kadar pratik bu börek ile tanışmak için daha fazla geç kalmayın. Tarif hakkında tüm detaylar videomuzda, şimdiden afiyet olsun!

YAPILIŞI:

1. Bir tavaya zeytinyağını ilave edin, küp küp doğranmış kuru soğanları ekleyin, kavurun.
2. Ardından salçayı ve ince küpler halinde doğranmış olan patlıcanları ilave edin kavurun, baharatlarını ilave edip 15 dk kadar kavurun ocaktan alıp soğutun.
3. Yufkayı ikiye katlayıp düz olan tarafına patlıcanlı harçtan ekleyince sarın.
4. Uç tarafından içe doğru sararak yağlanmış olan tepsiye dizin.
5. Tüm yufkalar ve iç harcı bitene kadar bu işlemi tamamlayın.
6. Ardından üzerine olan malzemeleri bir kabın içerisine ekleyin tepsiye dizilmiş olan böreğin üzerine sürün ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 35-40 dk üzeri kızarana kadar pişirin.

EN ÇOK İZLENENLER