Pazı Çorbası Tarifi
1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5
4,00/5Toplam: 1 Oy
view 897
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
5

MALZEMELER

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Ispanağın kuzeni, kara lahananın akrabası sayılan nefis pazıları siz nasıl
seversiniz? Bol malzemeli bir börek içinde mi, yağda kırdığınız yumurtanın
içinde mi, kavurma olarak mı, sulu yemek yoksa salata olarak mı? Gördüğünüz
üzere birçok hali bulunan nefis bir sebzemiz olan pazı; elbette ki kâselere
doluşan, dumanı üzerinde, şöyle vitamin patlaması bir çorba haline de
gelmesin mi? Gelsin gelsin de hem yetişkinler hem de miniklere şifa olsun!
Enerji veren, tansiyonu dengeleyen, depresyonu azaltan, kalbi koruyan gibi
özellikler ile dolu olan pazının yemyeşil yaprakları ile renklenen, un, bulgur,
yumurta, yoğurt gibi malzemeleri ile doyuruculuğu, sarımsak ile şifası artan,
sıcaklığı ile içimizi ısıtan bu nefis çorba hastayı ayağa kaldırır, sağlıklının
enerjisine enerji katar bizden söylemesi!
İçinizi titreten soğuk bir günde ister işten gelmiş isterseniz de gezmeden
gelmiş olun, bu pratik tarifi kolayca uygulayıp keyfinize bakabilirsiniz. Üzerine
bir de kurutulmuş nane serperseniz mis gibi olur. Hadi, geri kalan detaylar için
hemen videomuzu izleyin. Şimdiden afiyet olsun!
Pazı çorbası tarifi, pazı çorbası nasıl yapılır, pazı çorbası yapımı, pazı çorbası
yapılışı, pazı çorbası hazırlanışı, pazı çorbası nasıl hazırlanır, ev yapımı pazı
çorbası, pratik pazı çorbası, pazı çorbası malzemeleri, nefis pazı çorbası ve
daha birçok mevsime uygun çorba tarifi için bizi takip etmeye devam edin.

YAPILIŞI:

1. İlk olarak pazı yapraklarını iyice yıkayıp sap kısımlarını kesip atın ve yaprakları ortadan ikiye bölüp inçe inçe kesin.
2. Ardından bir tencerenin içerisine su pazı yaprakları ve bulguru ilave edin.
3. Bulgur pişinceye kadar kaynatın sarımsakları ilave edin ardından bir karıştırma kabının içerisinde terbiye malzemelerini ekleyip karıştırın.
4. Kaynayan çorbanın suyundan azar azar sürekli karıştırarak terbiyeye ilave edin eşit ısıya gelmesini sağlayın ve ardından çorbaya ilave edip bir taşım kaynatıp ocaktan alın.
5. Kıvamına göre istenirse sonradan sıcak su ekleyebilirsiniz.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER