Peynirli Ekmek Dilimleri Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3,00/5 Toplam: 3 Oy
view 3.886
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Peynirli Ekmek Dilimleri Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Bugün kahvaltıda pratik ve bir o kadar leziz bir tarife ne dersiniz? Düşündük ki ekmek kızartmamızı bu sefer biraz aromalı yapalım. Peynirli mesela! Hatırlarsanız daha önce Antep fıstıklı peynir topları, peynirli fırın patlıcan ve peynirli ekmek ruloları ile konuk olmuştuk sofralarınıza. Bu sefer de şahane ekmek kızartmaları yaptık. Nasıl olmuş?

Peynirli Ekmek Dilimleri Yapımı:

1. Tereyağını bayat ekmek dilimleri üzerine sürün.
2. Sap kısımlarını ayıkladığınız biberiye, maydanoz, dereotu ve taze kekik yapraklarını bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdükten sonra incecik kıyın.
3. Derin bir kaseye aldığınız beyaz peyniri çatal yardımıyla ezin.
4. Yumurta ve süt ilavesiyle karıştırın. Kullandığınız peynirin tuz oranına göre arzuya göre az miktarda tuz ekleyin.
5. Hazırladığınız karışımı, tereyağıyla yağladığınız bayat ekmeklerin üzerine sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 10-15 dakika kadar fırınladıktan sonra sıcak olarak servis edin.
.

EN ÇOK İZLENENLER