MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Peynirli Patlıcan Kızartması Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME10'DK
  • KİŞİ SAYISI1 Porsiyon

Farklı aperatif tarifleri arayanlar, bu tarifimiz tam size göre! Peynir ve patlıcanın sıradışı uyumu sofralarda yerini alıyor. Hellim peynirli tariflerin en lezzetli olanlarından biri olan peynirli patlıcan kızartması tarifi şimdi MigrosTV’de!

Peynirli Patlıcan Kızartması Tarifi
MALZEMELER
  • patlıcan

    1
  • nane

    Bir tutam
  • yumurta

    1 adet
  • hellim peyniri

    1 kap
  • mısır nişastası

    1 yemek kaşığı
  • dere otu

    1/4 kap
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Patlıcanları 2 kap tuzlu suda 20 dakika kadar bekletin.

  • 2. Adım

    Elinizle sıkarak patlıcanları sudan çıkarın ve kağıt havlu içinde kurulayın.

  • 3. Adım

    İç malzemeyi bir kabın içinde kaşık ile karıştırın.

  • 4. Adım

    Bir kaşık dolusu malzemeden alın ve patlıcanın bir yüzüne kubbe gibi koyun, üzerini bastırmayın!

  • 5. Adım

    Yağı tavaya koyun, ortanın biraz üzerindeki derecede ısıtın.

  • 6. Adım

    Önce malzemeli taraflarını altın rengi olana kadar kızartın.

  • 7. Adım

    Çevirin ve patlıcanlar altın rengi olana kadar kızartın.

  • 8. Adım

    Kağıt havlu üzerine koyun; böylelikle fazla yağını alacaktır.