MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Pezzik Cacığı
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Bildiğiniz tüm cacıkları unutun; çünkü Yozgat’ın yöresel lezzetlerinden biri olan pezzik cacığında
sarımsak ve yoğurdun yanı sıra bulgur, pancar gibi alışılmışın çok dışında malzemeler var!
Sofranızın tam ortasında yer bulup sizi farklılık ve renkle tanıştıracak pezzik cacığı, gücünü pancar
ve bulgurdan alıyor. Bu sayede oldukça doyurucu bir özellik kazanarak sofradaki ana yemeklerin
tahtını sallamaya hazırlanıyor. Üzerine yoğurt gezdirilip arzuya göre içerisine sucuk ya da pastırma
ilavesiyle servis edilebilen pezzik cacığıyla siz de kalabalık ve sohbet dolu sofralarınıza bir güzellik
katmak isterseniz pezzik cacığı tarifi tüm detaylarıyla videomuzda sizi bekliyor. Ana yemek kadar
iddialı bir cacıkla tanışmak için siz de hemen harekete geçebilirsiniz, şimdiden afiyet olsun!
Pezzik cacığı ve daha birçok farklı cacık tarifi için MigrosTV videolarını incelemeyi unutmayın.

Pezzik Cacığı
MALZEMELER
  • su

    1 l
  • pancar

    2 adet
  • zeytinyağı

    3 yemek kaşığı
  • kuru soğan

    1 adet
  • sarımsak

    2 diş
  • salça

    1 yemek kaşığı
  • pilavlık bulgur

    2 su bardağı
  • pancar suyu

    4 su bardağı
  • tuz

    1 çay kaşığı
  • karabiber

    1/2 çay kaşığı
  • yoğurt

    1 su bardağı
  • sarımsak

    1 diş
  • tuz

    1 çay kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    İlk olarak pancarları soyup dört parçaya bölün ve su ile birlikte tencereye ekleyip pişirin.

  • 2. Adım

    Pişen pancarların suyunu kullanmak için saklayın.

  • 3. Adım

    Başka bir tencerenin içerisine İnce ince doğranmış olan soğanları, sarımsakları ve zeytinyağını ekleyip kavurun.

  • 4. Adım

    Soğanlar kavrulunca içerisine salçayı da ekleyip 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin.

  • 5. Adım

    Ardından diğer malzemeleri de ekleyip pişmeye bırakın.

  • 6. Adım

    Üzeri için rendelenmiş sarımsak, yoğurt ve tuzu bir kabın içerisinde karıştırıp servis ederken üzerine gezdirebilirsiniz.