1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
0,00/5Toplam: 0 Oy
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Pezzik Cacığı Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Bildiğiniz tüm cacıkları unutun; çünkü Yozgat’ın yöresel lezzetlerinden biri olan pezzik cacığında
sarımsak ve yoğurdun yanı sıra bulgur, pancar gibi alışılmışın çok dışında malzemeler var!
Sofranızın tam ortasında yer bulup sizi farklılık ve renkle tanıştıracak pezzik cacığı, gücünü pancar
ve bulgurdan alıyor. Bu sayede oldukça doyurucu bir özellik kazanarak sofradaki ana yemeklerin
tahtını sallamaya hazırlanıyor. Üzerine yoğurt gezdirilip arzuya göre içerisine sucuk ya da pastırma
ilavesiyle servis edilebilen pezzik cacığıyla siz de kalabalık ve sohbet dolu sofralarınıza bir güzellik
katmak isterseniz pezzik cacığı tarifi tüm detaylarıyla videomuzda sizi bekliyor. Ana yemek kadar
iddialı bir cacıkla tanışmak için siz de hemen harekete geçebilirsiniz, şimdiden afiyet olsun!
Pezzik cacığı ve daha birçok farklı cacık tarifi için MigrosTV videolarını incelemeyi unutmayın.

Pezzik Cacığı Yapımı:

1. İlk olarak pancarları soyup dört parçaya bölün ve su ile birlikte tencereye ekleyip pişirin.
2. Pişen pancarların suyunu kullanmak için saklayın.
3. Başka bir tencerenin içerisine İnce ince doğranmış olan soğanları, sarımsakları ve zeytinyağını ekleyip kavurun.
4. Soğanlar kavrulunca içerisine salçayı da ekleyip 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin.
5. Ardından diğer malzemeleri de ekleyip pişmeye bırakın.
6. Üzeri için rendelenmiş sarımsak, yoğurt ve tuzu bir kabın içerisinde karıştırıp servis ederken üzerine gezdirebilirsiniz.

EN ÇOK İZLENENLER