Kış Tazesi Pırasa Sahnede: Pırasa Mücveri
52 votes, average: 3,25 out of 552 votes, average: 3,25 out of 552 votes, average: 3,25 out of 552 votes, average: 3,25 out of 552 votes, average: 3,25 out of 5
3,25/5Toplam: 52 Oy
view 85.480
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
10

Pırasa Mücveri Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Kış tazesi pırasa sahnede bu kez; kabak mücverine rakip pırasa mücveri MigrosTV’de!

Püf noktası:

Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz körpe pırasaları ince ince kıyın. Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.

Pişirme önerisi:

Pırasanın tadının baskın bir şekilde gelmesini istemiyorsanız ince ince doğradığınız pırasaları kaynar suda 2 dakika kadar haşlayıp fazla suyunu süzdükten sonra kullanabilirsiniz.

Pırasa Mücveri Yapımı:

1. Bol suda yıkayıp fazla sularını süzdürdüğünüz körpe pırasaların uç kısımlarını dikkatli bir şekilde ayıklayın.
2. İnce ince doğradığınız pırasaları ayrı bir kaba alıp bir kenarda bekletin. Ayıklanmış maydanoz yapraklarını incecik kıyın.
3. Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaları ayrı bir kaba kırın.
4. Elenmiş unu ekleyip bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.
5. Tuz, pul biber, karabiber, kimyon ve doğranmış maydanoz yapraklarını ilave edin.
6. Tüm malzemelerini eklediğiniz pırasa mücverini bir kaşık yardımıyla karıştırın.
7. Geniş bir tavaya aktardığınız ayçiçek yağını kızdırın. Kaşık kaşık eklediğiniz pırasa mücveri karışımını ters yüz edip renk alana kadar kızartın.
8. Ocaktan aldığınız pırasa mücverini dinlendirdikten sonra ılık ya da soğuk olarak servis edin.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER