MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Pırasalı Kereviz
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Pırasa ve kereviz tüketmeyi sevenlerdenseniz sizi küçük bir beyin fırtınasına davet ediyor ve bu kez onları tek bir yemek olarak hayal etmenizi istiyoruz. Daha önce patatesli kereviz, limonlu pırasa denemiş olabilirsiniz ama bu tarifimiz sayesinde tamamen farklı bir lezzet deneyimi edineceksiniz. Düşünsenize; birçok sebzenin içeriğinden aynı anda yararlanmak sizce de muazzam bir imkân olmaz mıydı?

Her öğünde sağlıklı seçimler yapmak ilk hedefinizse, kışın soğuklarından doğru yemekler yardımıyla korunuyorsanız pırasalı kereviz tarifi tam size göre demektir! Hadi hemen mevsimin en taze malzemelerini seçin ve mutfağa doğru ilerleyin. İnce ince doğradığınız pırasaları kavurduktan sonra patates, havuç ve kerevizi de ekleyip tam anlamıyla renk şöleni oluşturmuş bir vitamin deposu yaratın! Üstelik çok doyurucu olan pırasalı kereviz ile sebze sevmeyenleri bile şaşırtarak onlara sebze yememek için bahane bırakmayın! Pırasalı kereviz nasıl yapılır öğrenmek için hemen videomuzu izleyebilirsiniz, şimdiden afiyet olsun!

Pırasalı kereviz ve daha birçok sebze yemeği tarifi için bizi takip etmeye devam edin.

Pırasalı Kereviz
MALZEMELER
  • zeytinyağı

    4 yemek kaşığı
  • pırasa

    500 gram
  • havuç

    1 adet
  • patates

    1 adet
  • kereviz

    1 adet
  • limon suyu

    1/2
  • tuz

    1 çay kaşığı
  • karabiber

    1/2 çay kaşığı
  • su

    4 Su bardağı sıcak
  • kereviz yaprağı

    1 dal
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    İlk olarak bir tencerenin içerisine zeytinyağ ve ince ince doğranmış olan pırasaları ekleyip kavurun.

  • 2. Adım

    Ardından ufak küpler halinde doğranmış havuç, patates ve kerevizi ekleyip kavurmaya devam edin.

  • 3. Adım

    Daha sonra sıcak su, limon suyu ve baharatları ekleyip karıştırın ve tencerenin kapağını kapatıp tüm malzemeler pişene kadar kaynatın.

  • 4. Adım

    Tüm malzemeler pişince son olarak ince kıyılmış kereviz yapraklarını ilave edip ocaktan alıp servis edebilirsiniz.