Pişi Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
0,00/5Toplam: 0 Oy
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
6

MALZEMELER

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Özel kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi, çocukların bayıldığı, hamur işi ve kızartmanın en şahane iş birliği olan pişilerle donatılmış bir sofra kurmaya hazır mısınız? Cevabınız “evet” ise su, toz şeker, un gibi her evde bulunan malzemelerinizi alın ve derhal harekete geçin.
Çocuğunuz okuldan dönene, çay demlenene ya da ev halkı yataklarından ayrılana kadar çoktan hazır olacak pratik hazırlanışa sahip pişilere çocuktan yetişkine herkesin bayılacağını söylemek hiç de zor değil!

Şimdiden hatırlatalım; Şöyle ortasından böldüğünüzde sıcacık dumanı yükselen yumuşacık pişilerin arasına peynir doldurmayı, bir ucunu reçel ya da çeşitli soslara bandırmayı ve minik çocuğunuzla pişi şekillerini çeşitli hayvanlara benzetme oyunu oynayıp sofranıza eğlence katmayı sakın ihmal etmeyin. Çaylar da kaynadıysa pişi yapımı hakkında tüm detaylar videomuzda, şimdiden afiyet olsun!

YAPILIŞI:

1. İlk olarak 1 su bardağı ılık suyun içerisinde şeker ve mayayı eritin.
2. Unu bir kabın içerisine aktarın üzerine tuzu ilave edip karıştırın ve unun ortasına bir havuz yapın.
3. Mayalı suyu hamurun üzerine dökün karıştırın.
4. Azar azar su ilavesi yaparak yumuşak hafif ele yapışan bir hamur elde edin.
5. Hamurunuzu hazırlayınca üzerini streç film ile kapatıp 2 saat kadar hamurun hacmi iki katına çıkana kadar bekletin.
6. Hamurunuz mayalandıktan sonra elinizi ara sıra yağlayıp, ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekilde açın. Kızgın yağda arkalı önlü kızarana kadar pişirip servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER