Portakal Kabuğunda Kakaolu Kek Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
5,00/5 Toplam: 1 Oy
view 4.918
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
8

Portakal Kabuğunda Kakaolu Kek Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

MigrosTV mutfağında portakal kokulu kekler hazırladık… Lezzetli turuncunun hoş aromasıyla farklı bir form kazanan kek tarifimiz sıradan kek tariflerine lezzetli bir alternatif. Siz de çay saatleriniz için pratik tarifimizi mutlaka denemelisiniz. Elmalı tencere keki tarifimizi gördünüz mü?

Portakal Kabuğunda Kakaolu Kek Yapımı:

1. Seçmiş olduğunuz kalın kabuklu ve büyük boy portakalları ortadan ikiye kesip iç kısımlarını bir kaşık yardımıyla çıkartın.
2. Pişirme kasesi olarak kullanacağınız portakal kabuklarını, yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
3. Kek hamuru için; oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtalar ve toz şekeri yüksek devirde krema kıvamına gelene kadar çırpın.
4. Sıvı yağ, süt, rendelenmiş portakal kabuğu ilavesiyle karıştırma işlemini sürdürün.
5. Elenmiş un, kakao, vanilya, kabartma tozu ve tarçın katıp kıvam alana kadar bir spatula yardımıyla karıştırın.
6. Hazırladığınız kek harcını portakal kabuklarına paylaştırıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 25-30 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardığınız sıcak kekleri oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra elenmiş pudra şekeri ilavesiyle servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER