Portakal Kabuklu Yeşil Elmalı Ihlamur Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,52/5 Toplam: 6.962 Oy
view 46.093
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Portakal Kabuklu Yeşil Elmalı Ihlamur Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Portakal kabuklu yeşil elmalı ıhlamur, özellikle kışın yaşanan öksürük ve soğuk algınlığı gibi sağlık problemlerine olumlu yönde etki eder. Ateş düşürücü olmakla birlikte, boğaz ağrısını giderir ve hazımsızlığa iyi gelir.

Portakal Kabuklu Yeşil Elmalı Ihlamur Yapımı:

1. Elmaları yıkayıp 2 parçaya bölün, iç kısımlarına karanfil tanelerini saplayın.
2. Elmalar büyük büyük ise 2 adet elmalı istediğiniz büyüklükte doğrayın ve aynı işlemi uygulayın.
3. Küçük bir tencereye tarçın, karanfil ve elmaları koyup üzerine 4 su bardağı su ekleyerek kaynatın.
4. Tenceredeki su kaynayınca altını kısarak 5 dakika kadar tıngırdatın.
5. Elma, tarçın ve karanfiller iyice kokusunu verince ıhlamur poşetlerini suya atın.
6. Tencereyi ocaktan alıp çayın 5 dakika demlenmesini bekleyin.
7. Süzüp fincanlara aldığınız çayı bal ile tatlandırarak servis yapın.

EN ÇOK İZLENENLER