Portakal Soslu Kek Tarifi
1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5
5,00/5Toplam: 1 Oy
view 15.838
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
8

Portakal Soslu Kek Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Kış mevsiminin en mutlu eden meyvesidir portakal. Suyu, reçeli, kurutulmuşu
derken birçok haliyle bizleri hem vitamine hem de lezzete doyurur. Yeri
geldiğinde güzel bir muhallebiye hayat verir, yeri geldiğinde bol haşhaşlı
revaniyi şenlendirir. Özellikle tatlı tariflerine kattığı büyüleyici etkiyle âdeta tatlı
dünyası için yaratılmış bir malzeme olduğunu düşündürür. Yer aldığı sıradaki
tarif ise güzelce kabarmış, yumuşacık bir kek! Bolca cevizin de eşlik ettiği bu
kek tarifine bayılacak, portakal kokusuna ve lezzetine doyacaksınız. Çocuklara
süt, yetişkinlere çayla ikram edebileceğiniz portakal soslu kek; mutluluk
hormonlarınızı harekete geçirecek, bizden söylemesi!

Kek, çaya eşlik eden en güzel seçeneklerdense portakal da keke en iyi eşlik
eden meyvelerdendir; diyor, tarifimizin detayları için sizi videomuza davet
ediyoruz. Siz de bu pratik tarifi bir reklam arasında kolayca hazırlayabilir,
akşam keyiflerinizi güzelleştirebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

Portakal soslu kek tarifi ve daha birçok leziz kek tarifi için diğer videolarımızı
incelemeyi ve Youtube kanalımız Migros Türkiye’ye abone olmayı unutmayın.

Metaltex kelepçeli kek kalıbı ile  kekinizi çok daha rahat pişirebilirsiniz. Satın almak için hemen tıklayın.

Leva yuvarlak kilitli kulplu kek fanusu ile yaptığınız keki güzelce muhafaza edebilirsiniz. Satın almak için hemen tıklayın.

Portakal Soslu Kek Yapımı:

1. Bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri çırpın.
2. Ardından diğer malzemeleri de ekleyip çırpmaya devam edin.
3. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış bir fırın kabına ekleyip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 35-40 dk pişirin.
4. Piştiğini anlamak için ortasına bir kürdan batırarak pişip pişmediğini anlayabilirsiniz.
5. Daha sonra sosu için tüm malzemeleri bir sos tenceresine alıp kıvam alana dek karıştırın.
6. Kek soğuduktan sonra soğuk olan sosu da kekin üzerine döküp servis edebilirsiniz.

EN ÇOK İZLENENLER