Portakal Soslu Panna Cotta Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,86/5 Toplam: 6.510 Oy
view 65.392
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
3

Portakal Soslu Panna Cotta Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

İtalyan mutfağının en sevilen tatlılarından biri Panna Cotta’dır.  Kelime anlamı “pişmiş krema” olan tatlının yapımı oldukça pratik. Yapımında krema, şeker ve jelatin kullanılıyor. Panna Cotta’nın, çikolatalı, vişneli ve karamelli olmak üzere 3 farklı çeşidi bulunuyor. Biz portakal sosu ile yapıyoruz. Tarifi şimdi MigrosTV’de!

MigrosTV’de daha pek çok tatlı tarifimiz var. İşte onlardan birkaçı;  balkabağı lokmalarıtulumba tatlısı ve lokma tatlısı.

Sadece Migros’ta olan özel ürünler ile özel tarifler yapıyoruz. İşte onlardan biri; kivili milföy pasta. Yapımı şimdi MigrosTV’de!

İyi Tarım, İyi Gelecek!

Analizi yapılmış toprağa, kayıt altına alınmış fideler ekilir.
Ziraat mühendisleri denetiminde, yeterli miktarda, reçeteli zirai ilaçlama yapılır.
Ruhsatlı gübreler gerektiği kadar kullanılır.
Üretimde kullanılacak su analiz edilir ve bitkinin ihtiyacı kadar kullanılır.
Hasat esnasında ilaç kalıntı analizi yapılır. Hasat zamanında temizlik ve hijyen kurallarına uyulur.
Tüm üretim süresince çevre ve insan sağlığına duyarlılık esastır.
Sertifikasyon kurallarına uyan denetim kuruluşlarına, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yetki verilir.
Tarladan rafa kadar kayıt altına alınan her üretim aşaması bu yetkilendirilmiş kuruluşlar tarafından denetlenir ve sertifikalandırılır.
Sertifikalandırılmış, sağlıklı ürünler satışa sunulur.

Portakal Soslu Panna Cotta Yapımı:

1. Orta boy sos tenceresinde sütü, kremayı, pudra şekerini ve vanilyayı kaynama noktasına gelene kadar pişirin.
2. Toz jelatini çok az su ekleyerek bir kasede karıştırın ve tencereye ekleyin.
3. Tam kaynamadan ocaktan alın.
4. Karışım soğuduktan sonra kaselere koyun ve buzdolabında soğumaya bırakın.
5. Diğer taraftan portakal suyu, su, nişasta ve şekeri tencerede kaynatın.
6. İyice kıvam alana kadar kaynattıktan sonra dolaptaki kaseleri çıkartın üzerine sosu ekleyin ve tekrar soğutup servis edin.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER