MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Portakal Soslu Panna Cotta Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME20'DK
  • KİŞİ SAYISI3 Porsiyon

İtalyan mutfağının en sevilen tatlılarından biri Panna Cotta’dır.  Kelime anlamı “pişmiş krema” olan tatlının yapımı oldukça pratik. Yapımında krema, şeker ve jelatin kullanılıyor. Panna Cotta’nın, çikolatalı, vişneli ve karamelli olmak üzere 3 farklı çeşidi bulunuyor. Biz portakal sosu ile yapıyoruz. Tarifi şimdi MigrosTV’de!

MigrosTV’de daha pek çok tatlı tarifimiz var. İşte onlardan birkaçı;  balkabağı lokmalarıtulumba tatlısı ve lokma tatlısı.

Sadece Migros’ta olan özel ürünler ile özel tarifler yapıyoruz. İşte onlardan biri; kivili milföy pasta. Yapımı şimdi MigrosTV’de!

İyi Tarım, İyi Gelecek!

Analizi yapılmış toprağa, kayıt altına alınmış fideler ekilir.
Ziraat mühendisleri denetiminde, yeterli miktarda, reçeteli zirai ilaçlama yapılır.
Ruhsatlı gübreler gerektiği kadar kullanılır.
Üretimde kullanılacak su analiz edilir ve bitkinin ihtiyacı kadar kullanılır.
Hasat esnasında ilaç kalıntı analizi yapılır. Hasat zamanında temizlik ve hijyen kurallarına uyulur.
Tüm üretim süresince çevre ve insan sağlığına duyarlılık esastır.
Sertifikasyon kurallarına uyan denetim kuruluşlarına, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yetki verilir.
Tarladan rafa kadar kayıt altına alınan her üretim aşaması bu yetkilendirilmiş kuruluşlar tarafından denetlenir ve sertifikalandırılır.
Sertifikalandırılmış, sağlıklı ürünler satışa sunulur.

Portakal Soslu Panna Cotta Tarifi
MALZEMELER
  • süt

    50 ml
  • krema

    400 ml
  • pudra şekeri

    60 gr
  • jöle

    10 gr toz
  • vanilya

    10 gr
  • portakal

    2 adet
  • su

    100 ml
  • nişasta

    40 gr
  • şeker

    60 gr
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Orta boy sos tenceresinde sütü, kremayı, pudra şekerini ve vanilyayı kaynama noktasına gelene kadar pişirin.

  • 2. Adım

    Toz jelatini çok az su ekleyerek bir kasede karıştırın ve tencereye ekleyin.

  • 3. Adım

    Tam kaynamadan ocaktan alın.

  • 4. Adım

    Karışım soğuduktan sonra kaselere koyun ve buzdolabında soğumaya bırakın.

  • 5. Adım

    Diğer taraftan portakal suyu, su, nişasta ve şekeri tencerede kaynatın.

  • 6. Adım

    İyice kıvam alana kadar kaynattıktan sonra dolaptaki kaseleri çıkartın üzerine sosu ekleyin ve tekrar soğutup servis edin.