MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Portakal Sulu Ayvalı Kereviz Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK10'DK
  • PİŞİRME25'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Sebze ve meyvelerin gücü adınaaa! Bu kez ayva ve kerevizin sihirli gücünü birleştirip yemeklerinizin farkını ve sağlıklı lezzetini ikiye katlamaya hazır olun! Ayvayı yiyeceksiniz; ama bu kez kerevizle birlikte hem de sonucu oldukça mutlu edecek! Ana yemeklerinizin yanına sağlam bir dost olacak ayvalı kereviz salatası, tam bir ziyafet tamamlayıcısı! Ayvalı kereviz salatası tarifi, ayvalı kereviz salatası nasıl yapılır, nefis ayvalı kereviz salatası ve birçok farklı salata tarifi için MigrosTV’den ayrılmayın.

Püf Noktası:

Salata malzemelerinin yoğurdun içinde kaybolmaması için salatayı karıştırırken her seferde yoğurdu iki kaşık eklemeye dikkat edin.Yoğurt ölçüsünü kereviz ve ayvanın büyüklüğüne göre bir-iki kaşık eksik kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Servis Önerisi:

Üzerini dereotu yaprakları ile süsleyebilirsiniz.

 

Portakal Sulu Ayvalı Kereviz Tarifi
MALZEMELER
  • kereviz

    3
  • ayva

    1
  • kuru soğan

    1
  • havuç

    1
  • tuz

    1 tk.
  • şeker

    2 tk.
  • zeytin yağı

    1 çk.
  • portakal suyu

    2 sb.
  • fesleğen

    2 dal taze
  • limon suyu

    ½
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Soğanı piyaz şeklide doğrayın.

  • 2. Adım

    Havucu jülyen, kerevizin kabuklarını derince kesin ve elma dilimi şeklinde doğrayın.

  • 3. Adım

    Ayvanın kabuklarını soymadan elma dilimi şeklinde doğrayın.

  • 4. Adım

    Yayvan bir tencereye zeytinyağı, doğranmış soğan ve havucu ekleyip bir kaç dakika kavurun.

  • 5. Adım

    Kereviz ve ayvayı ekleyip 2 dakika daha kavurun.

  • 6. Adım

    Kerevizlerin üzerini hafif geçecek kadar portakal suyu ekleyin.

  • 7. Adım

    Tuz ve şekeri ilave edin.

  • 8. Adım

    Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.

  • 9. Adım

    Üzerine doğranmış fesleğen serpiştirin.