MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Portakallı Fırın Sütlaç Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME40'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Vitamin dolu portakal, nefis lezzetlere göz dikmeye devam ediyor! Geleneksel Türk mutfağının başucu tatlılarından fırında sütlaç bu kez farklı bir aromaya kavuşuyor… Nefis tarifin detayları için videomuzu izleyin.

Püf noktası:

Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz pirinçleri öncesinde kısık ateşte, 10 dakika kadar pişirin. Pirinç ununu, taze sıkılmış portakal suyu ilavesiyle karıştırdıktan sonra sütlaç karışımına ekleyin.

Portakal kabuklarını daha kolay rendelemek için önceden derin dondurucuda bekletebilirsiniz.

Portakallı Fırın Sütlaç Tarifi
MALZEMELER
  • süt

    5 su bardağı
  • su

    1 su bardağı
  • pirinç

    4 yemek kaşığı
  • toz şeker

    1 su bardağı
  • pirinç unu

    1 yemek kaşığı
  • portakal

    1 adet orta boy
  • vanilya

    1 paket
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Küçük bir sos tenceresine aldığınız pirinçleri, 1 su bardağı su ilavesiyle haşlayın. Fazla suyunu süzdürdükten sonra bir kenarda bekletin.

  • 2. Adım

    Portakal kabuğunu rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Ortadan ikiye kestiğiniz portakalın suyunu sıkın.

  • 3. Adım

    Oda sıcaklığında beklettiğiniz sütü derin bir tencereye aktarın. Toz şeker, rendelenmiş portakal kabuğu ve vanilya ilavesiyle pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.

  • 4. Adım

    Pirinç ununu taze sıkılmış portakal suyu ilavesiyle karıştırın. Haşlanmış pirinç ilavesiyle sütlaç tenceresine aktarın. Sürekli karıştırarak hafif koyu bir kıvam alana kadar pişirin.

  • 5. Adım

    Ocaktan aldığınız portakallı sütlaç karışımını, çömlek fırın kaplarına eşit olarak paylaştırın.

  • 6. Adım

    Fırın tepsisini yarısına gelecek kadar suyla doldurun. Isıya dayanıklı çömlek fırın kaplarını aralıklı olarak tepsiye yerleştirin.

  • 7. Adım

    Önceden ısıtılmış 200-220 derece fırında, 20-25 dakika sütlaçların üzeri kızarana kadar pişirin. Ilık bir hal alıp buzdolabında beklettikten sonra soğuk olarak servis edin.