Portakallı Fırın Sütlaç Tarifi
42 votes, average: 4,07 out of 542 votes, average: 4,07 out of 542 votes, average: 4,07 out of 542 votes, average: 4,07 out of 542 votes, average: 4,07 out of 5
4,07/5Toplam: 42 Oy
view 27.987
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Portakallı Fırın Sütlaç Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Vitamin dolu portakal, nefis lezzetlere göz dikmeye devam ediyor! Geleneksel Türk mutfağının başucu tatlılarından fırında sütlaç bu kez farklı bir aromaya kavuşuyor… Nefis tarifin detayları için videomuzu izleyin.

Püf noktası:

Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz pirinçleri öncesinde kısık ateşte, 10 dakika kadar pişirin. Pirinç ununu, taze sıkılmış portakal suyu ilavesiyle karıştırdıktan sonra sütlaç karışımına ekleyin.

Portakal kabuklarını daha kolay rendelemek için önceden derin dondurucuda bekletebilirsiniz.

Portakallı Fırın Sütlaç Yapımı:

1. Küçük bir sos tenceresine aldığınız pirinçleri, 1 su bardağı su ilavesiyle haşlayın. Fazla suyunu süzdürdükten sonra bir kenarda bekletin.
2. Portakal kabuğunu rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Ortadan ikiye kestiğiniz portakalın suyunu sıkın.
3. Oda sıcaklığında beklettiğiniz sütü derin bir tencereye aktarın. Toz şeker, rendelenmiş portakal kabuğu ve vanilya ilavesiyle pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
4. Pirinç ununu taze sıkılmış portakal suyu ilavesiyle karıştırın. Haşlanmış pirinç ilavesiyle sütlaç tenceresine aktarın. Sürekli karıştırarak hafif koyu bir kıvam alana kadar pişirin.
5. Ocaktan aldığınız portakallı sütlaç karışımını, çömlek fırın kaplarına eşit olarak paylaştırın.
6. Fırın tepsisini yarısına gelecek kadar suyla doldurun. Isıya dayanıklı çömlek fırın kaplarını aralıklı olarak tepsiye yerleştirin.
7. Önceden ısıtılmış 200-220 derece fırında, 20-25 dakika sütlaçların üzeri kızarana kadar pişirin. Ilık bir hal alıp buzdolabında beklettikten sonra soğuk olarak servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER