Portakallı İrmik Helvası Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3,37/5 Toplam: 27 Oy
view 30.807
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
20

Portakallı İrmik Helvası Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Kış ayları geldiğinde tatlılara gözünü diken portakal, nefis tadını ve aromasını bizden esirgemiyor ve nefis bir irmik helvasına ilham veriyor… Tam kıvamında, lezzetli mi lezzetli önerimizin pratik tarifi için videomuzu izleyin.

Püf noktası:

Kısık ateşte köpük köpük olan tereyağına irmik ekleyip kısık ateşte, uzun süre, sürekli karıştırarak kavurun.

Sütlü şerbetin de sıcak olmasına dikkat edin.

Portakallı İrmik Helvası Yapımı:

1. Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını derin bir tavada, kısık ateşte eritin.
2. Dolmalık fıstıkları ekleyip hafif bir renk alana kadar kavurun.
3. İrmikleri ekleyip kısık ateşte açık kahverengi bir renk alana kadar kavurma işlemini sürdürün. Son olarak rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyin ve karıştırın.
4. Şerbeti için; süt, toz şeker ve vanilyayı küçük bir sos tenceresine alıp kaynatın.
5. Kavrulmuş irmiğe; sıcak sütlü şerbeti ve taze sıkılmış portakal suyunu ekleyip kısık ateşte pişirme işlemini sürdürün.
6. Şerbetini çeken irmik helvasını kapağı kapalı tencerede demlendirdikten sonra ılık olarak servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER