MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Portakallı İrmik Helvası Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK40'DK
  • PİŞİRME5'DK
  • KİŞİ SAYISI20 Porsiyon
Kış ayları geldiğinde tatlılara gözünü diken portakal, nefis tadını ve aromasını bizden esirgemiyor ve nefis bir irmik helvasına ilham veriyor… Tam kıvamında, lezzetli mi lezzetli önerimizin pratik tarifi için videomuzu izleyin.

Püf noktası:

Kısık ateşte köpük köpük olan tereyağına irmik ekleyip kısık ateşte, uzun süre, sürekli karıştırarak kavurun.

Sütlü şerbetin de sıcak olmasına dikkat edin.

Portakallı İrmik Helvası Tarifi
MALZEMELER
  • tereyağı

    125 gram
  • irmik

    1,5 su bardağı
  • çam fıstığı

    1 yemek kaşığı
  • süt

    2,5 su bardağı
  • toz şeker

    3/4 su bardağı
  • vanilya

    1 paket
  • portakal kabuğu

    1 adet rendelenmiş
  • portakal suyu

    1/2 çay bardağı taze sıkılmış
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını derin bir tavada, kısık ateşte eritin.

  • 2. Adım

    Dolmalık fıstıkları ekleyip hafif bir renk alana kadar kavurun.

  • 3. Adım

    İrmikleri ekleyip kısık ateşte açık kahverengi bir renk alana kadar kavurma işlemini sürdürün. Son olarak rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyin ve karıştırın.

  • 4. Adım

    Şerbeti için; süt, toz şeker ve vanilyayı küçük bir sos tenceresine alıp kaynatın.

  • 5. Adım

    Kavrulmuş irmiğe; sıcak sütlü şerbeti ve taze sıkılmış portakal suyunu ekleyip kısık ateşte pişirme işlemini sürdürün.

  • 6. Adım

    Şerbetini çeken irmik helvasını kapağı kapalı tencerede demlendirdikten sonra ılık olarak servis edin.