Portakallı Pırasa Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
5,00/5 Toplam: 1 Oy
view 5.523
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Portakallı Pırasa Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Kış tazesi pırasayı da, kereviz gibi portakalla pişirebilirsiniz!

Pişirme önerisi:

Taze sıkılmış portakal suyunu az miktarda su ile çoğaltabilir, pirinç oranını azaltıp arttırabilirsiniz.

Portakallı Pırasa Yapımı:

1. Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz pırasaları verev şeklinde doğrayın.
2. Kabuklarını soyduğunuz havuçları ince ince dilimleyin. Ortadan ikiye kestiğiniz portakalların suyunu sıkın.
3. Geniş bir tencerede kızdırdığınız zeytinyağında havuçları kısa bir süre kavurun.
4. Doğranmış pırasaları ekleyip karıştırın. Taze sıkılmış portakal suyu ilavesiyle, kapağını kapattığınız tencerede kısık ateşte pişirin. Toz şeker ve tuz ekleyin.
5. Kısa bir süre pişirdiğiniz pırasaya bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz pirinçleri ekleyip kısık ateşte pişirme işlemini sürdürün.
6. Suyunu çeken portakallı pırasayı ılık ya da soğuk olarak limon suyu ilavesiyle servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER