2014 Dünya Kupası heyecanına lezzet katan tarifler MigrosTV‘de! Daha önceİspanyol mutfağına konuk olmuş ve enfes Gazpacho çorbası ile damaklarımıza ziyafet vermiştik. Şimdiki durağımız Portekiz. Portekiz’in meşhur Belen pastasından bir dilim de siz almaz mısınız? Kaçırmayın deriz!
Portekiz Belen Pastası Yapımı:
2. Çıkan kısımlar elde yuvarlanır, fitil gibi yapılır.
3. Kesilen milföyün kenarına yumurta akı sürülür.
4. Hazırlanan fitil hamuru çevreleyerek yapıştırılır.
5. Diğer yanda süt, şeker, un, vanilya, yumurta sarısı ve vanilya bir kapta kıvam alana kadar pişirilir.
6. Havuz gibi olan milföylere paylaştırılır.
7. Fırın kabına konur. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri koyu renkte kızarana kadar pişirilir.