Pratik İçli Köfte Tarifi
10 votes, average: 4,40 out of 510 votes, average: 4,40 out of 510 votes, average: 4,40 out of 510 votes, average: 4,40 out of 510 votes, average: 4,40 out of 5
4,40/5Toplam: 10 Oy
view 6.959
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
10

Pratik İçli Köfte Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Bulgurun tüm şefkatiyle içine alıp sarıp sarmaladığı kıyma ile uyumlu aşkını anlatan içli köfteyi kim sevmez? Bolca ve en iyi kıymadan yapılsa, üzerine de şöyle bir limon gezdirilse ne de şahane olur, tüm tadanlarını zevkten dört köşe eder dört!

Aslen Arap mutfağına ait olup “kibbe” ismine sahipken bizde içli köfte olmuştur. Haşlama, kızartma gibi pişirme şekilleri ile yapımı oldukça zahmetli, tüketmesi ise oldukça keyiflidir. Her ne kadar çoğu zaman başlangıç yemeklerinden sayılsa da bu köfte başlı başına ana yemek olmayı hak eder.

Büyük çoğunluk lezzetine ne kadar bayılsa da yine aynı çoğunluk zor hazırlanışı nedeniyle kendisi yapmayı değil; hazır olarak sipariş etmeyi tercih eder. O halde sıkı durun; bu tarif, herkes evinde kendi elleriyle içli köfte hazırlayabilsin, afiyetle yesin, gururla misafirlerine sunsun diye geliyor. Pratik içli köfte yapımının tüm detayları videomuzda. Şimdiden afiyet olsun!

Pratik içli köfte tarifi, pratik içli köfte nasıl yapılır, pratik içli köfte yapımı, evde pratik içli köfte hazırlanışı, pratik içli köfte nasıl yaparım, pratik içli köfte nasıl hazırlarım, leziz pratik içli köfte tarifi ve daha birçok pratik lezzet için MigrosTV videolarını takip etmeye devam edin.

Pratik İçli Köfte Yapımı:

1. Köftelerin dışı için köftelik bulgur ve irmiği yoğurma kabı içerisine alıp üzerine sıcak su ekleyin. Üzerini kapatıp şişmeleri için 15 dakika bekletin.
2. Tava içerisine sıvı yağ ve küçük doğranmış soğanlar alınıp kavrulur.
3. Soğanlar pembeleşince kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin.
4. Kavrulan kıymaya baharatları ekleyerek lezzetlendirin ve son olarak ince doğranmış maydanozu ilave ederek karıştırın ve soğuması için kenara alın.
5. Daha sonra şişen bulgur ve irmik içerisine tuz, karabiber, pul biber, salça, yumurta ve unu ekleyip karıştırın.
6. Streç filmi açıp içerisine mandalina büyüklüğünde kopardığınız harçta koyun ve tekrar üzerine streç film örterek merdane yardımıyla açın.
7. Ardından üzerindeki streç filmi alıp ,uygun bir kalıpla yuvarlak biçimde kesilir. Ortasına kıymalı iç harçtan koyulur ve ortadan ikiye katlanıp kenarlarından kapatılır.
8. Köfteleri hazırladığınızda bol yağ içerisinde kızartılıp servis edilir.

EN ÇOK İZLENENLER