MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Pril’in Katkılarıyla; Patlıcan Dolması
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME40'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Dolma çeşitleri sofralarımızın vazgeçilmez seçenekleri arasında yer alır.
Kıymalısı, zeytinyağlısıyla yanında yoğurdu ya da üzerine gezdirilen limon
sularıyla hem gözlere hem de midelere şenlik yaşatırlar. Dolmanın yer aldığı
sofranın özelliği de keyfi de birdenbire artıverir.
Siz de böyle düşünüyor, sıradaki sofranızda patlıcanın en farklı ve leziz
hallerinden biri olan patlıcan dolmasına yer vermek istiyorsanız pratik tarifimiz
sizi bekliyor.
Siz sadece patlıcan dolmasının keyfine varın, bulaşıkların derdine düşmeyin
diye de güçlü formülüyle bulaşık deterjanı Pril yanınızda!
Pril’in kolaylaştıran katkılarıyla patlıcan dolması yapımı tüm detaylarıyla
videomuzda sizi bekliyor; şimdiden afiyet olsun!

Pril’in Katkılarıyla; Patlıcan Dolması
MALZEMELER
  • sıcak su

    1,5 litre
  • kuru patlıcan

    30 adet
  • pirinç

    2,5 su bardağı
  • kuru soğan

    2 adet
  • maydanoz

    1/2 bağ
  • taze nane

    10 dal
  • dereotu

    1/2 bağ
  • kıyma

    250 gram
  • sarımsak

    2 diş
  • kuru nane

    1 çay kaşığı
  • kimyon

    1 çay kaşığı
  • domates salçası

    1 yemek kaşığı
  • biber salçası

    1 yemek kaşığı
  • tarçın

    1/2 çay kaşığı
  • zeytinyağı

    5 yemek kaşığı
  • tuz

    1 tatlı kaşığı
  • karabiber

    1 çay kaşığı
  • ılık su

    2,5 su bardağı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    İlk olarak kuru palıcanları sıcak suda 10 dakika kadar haşlayın ve süzüp soğutun.

  • 2. Adım

    Ardından rendelenmiş soğanı, ince ince kıyılmış yeşillik ve sarımsakları bir kabın içerisine ekleyin daha sonra içerisine baharatları ve diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın.

  • 3. Adım

    Hazırladığınız dolma harcı ile haşlanan patlıcanların içerisini doldurup bir tencereye yatay şekilde dizin.

  • 4. Adım

    Daha sonra üzerine ılık suyu ekleyip hafif kısık ateşte iç harcı pişine kadar 35 dakika kadar pişirip servis edebilirsiniz.