Pril’in Katkılarıyla; Vişneli Yaprak Sarma
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
0,00/5Toplam: 0 Oy
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
0

Vişneli Yaprak Sarma Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Yaprak sarma dediğin; üzerine limon sıkılarak mı, yoksa yoğurt eşliğinde mi yenir? Yaprak
sarma dediğin; zeytinyağlı mı olur, yoksa kıymalı mı? Bu tip sorulara sıkça maruz kalmış ve
tarafınızı belirlemiş olabilirsiniz; fakat bu kez iş iyice sıra dışı bir hal alıyor. Neden mi?
Sıradaki tarifimizde yaprak sarma, mevsimin en leziz vişneleriyle buluşuyor. Karşı
koyamayacağınız aromatik bir lezzete imza attığımız vişneli sarmanın keyfine iyice varın,
çıkacak bulaşıkları hiç dert etmeyin çünkü bulaşık deterjanı Pril yanınızda!
Aynı tariflerden sıkıldıysanız hemen deneyebileceğiniz vişneli yaprak sarma tarifi, Pril’in
kolaylaştıran katkılarıyla videomuzda sizi bekliyor; şimdiden afiyet olsun!

Vişneli Yaprak Sarma Yapımı:

1. İlk olarak br tencerenin içerisine yağı ve ince ince doğranmış olan kuru oğanı ekleyip kavurun.
2. Ardından salçayı da ekleyip kavurmaya devam edin daha sonra pirinçleri de ekleyin kavurmaya devam edin.
3. Daha sonra suyu, kuş üzümlerini ve diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın.
4. Son olarak vişne suyunu da ekleyip hafif suyunu çekene dek pişirin.
5. Daha sonra salamura yaprakların fazla suyunu almak için yaprakların üzerine sıcak suyu ekleyip bekletin.
6. Ardından süzüp yıkayın ve kullanıma hazır hale getirin. Daha sonra yaprakların iç kısmını bir tezgaha serin ve içerisine yeteri miktarda iç harcından ekleyip bir adet te vişne ekleyerek sarın.
7. Tüm malzemeler bitene dek aynı işlemi uygulayın.
8. Pişirmek için bir tencerenin içerisine bir kat yaprak serin ve üzerine hazırladığınız sarmaları ekleyin.
9. Pişmesi için sıcak suyu ve zeytinyağını da ekleyip üzerine bir tabak kapatıp kısık ateşte 30 dk kadar pişirip servis edebilirsiniz.

EN ÇOK İZLENENLER