Ramazan Kebabı
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
0,00/5Toplam: 0 Oy
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Ramazan Kebabı Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

On bir ayın sultanı Ramazan geldi sofralar şenlenmeye başladı. İftarı heyecanla beklemek için harika bir seçenek ramazan kebabı tarifi MigrosTV’de!

Ramazan Kebabı Yapımı:

1. İlk olarak patlıcanlı alacalı soyup dilimleyin. Ardından biberleri 3-4 parçalara bölün ve bir tavaya yağ ekleyip kızdırın.
2. Patlıcanları biberleri ve domatesleri sırayla ekleyip kızartın ve fazla yağlarını çekmesi için bir kabın içerisine havlu kağıt ekleyip kızarttığınız sebzeleri o şekilde tabağa ekleyin.
3. Ardından bir tencereye yağı ve etleri ekleyip kavurun.
4. Ardından küp küp doğranmış soğanlarıda ekleyip kavurmaya devam edin. Bu sırada etler suyunu salıp yavaş yavaş çekmeye başlayacak etler tamamen suyunu çekince domatesleri rendeleyip ekleyin ve 3-4 dakika daha kavurup ocaktan alın.
5. Sebzeleri bir fıırn kabına ortası boş kalacak şekilde yerleştirin ve ortasına etli harcı ilave edin ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 dakika pişirip servis edebilirsiniz.
1. t: Domateslerden çıkan suya göre içerisine fırında eklerken 1 çay bardağı kadar su da ekleyebilirsiniz.

EN ÇOK İZLENENLER