MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Ramazan Pidesi Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK40'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI8 Porsiyon

Ev yapımı Ramazan pidesi tarifi MigrosTV’de!

Püf noktası:

Kullanmış olduğunuz süt ve suyun ılık olmasına özen gösterin. Şekil verme ve pişirme işlemi öncesindeki mayalandırma sürelerine dikkat edin.

Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin, yaş mayayı oda sıcaklığında çözdürün.

Pişirme önerisi:

Mayalanan hamurun üzerine arzuya göre çatal yardımıyla küçük delikler açabilirsiniz.

Servis önerisi:

Hazırladığınız pideyi bayatlamaması için yağlı kağıda sarıp kapaklı bir kapta muhafaza ediniz.

Ramazan Pidesi Tarifi
MALZEMELER
  • yaş maya

    1/2 paket
  • süt

    2 su bardağı ılık
  • su

    1/2 su bardağı ılık
  • sıvı yağ

    4 yemek kaşığı
  • toz şeker

    1/2 tatlı kaşığı
  • un

    6 su bardağı
  • tuz

    1 tatlı kaşığı
  • un

    1 yemek kaşığı
  • su

    6 yemek kaşığı
  • yumurta sarısı

    1 adet
  • sıvı yağ

    1 yemek kaşığı
  • süt

    1 yemek kaşığı
  • yoğurt

    1 yemek kaşığı
  • susam

    2 yemek kaşığı
  • çörek otu

    2 yemek kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Oda sıcaklığında beklettiğiniz yaş maya, ılık süt ve toz şekeri derin bir kaba alıp karıştırdıktan sonra 5 dakika kadar bekletin.

  • 2. Adım

    Sıvı yağ, ılık su, elenmiş un ve tuz ilavesiyle karıştırma işlemini hamur toparlanana kadar sürdürün.

  • 3. Adım

    Toparlanan hamurun üzerini streç filmle kapatıp 40 dakika kadar oda sıcaklığında bekletin.

  • 4. Adım

    Mayalanma işlemi sonrasında arzu ettiğiniz büyüklüğe göre iki ya da dört eşit parçaya böldüğünüz hamuru, yağlı kağıt ya da unlanmış mutfak tezgahı üzerinde açın.

  • 5. Adım

    Üzeri için kullanacağınız un ve suyu küçük bir kapta karıştırıp açtığınız hamurlar üzerine parmaklarınızla çizikler atın. Kenar kısımlarını çukurlaştırıp baklava dilimi şekli verin.

  • 6. Adım

    Yumurta sarısı, sıvı yağ, süt, yoğurdu karıştırıp hazırladığınız hamurların üzerine sürün. Susam ve çörek otu ekleyip 30 dakika daha mayalandırın.

  • 7. Adım

    Önceden ısıtılmış fırında, üzeri kızarana kadar pişirin. Oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra dilimler halinde servis edin.