Ramazan Pidesi Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3,33/5 Toplam: 3 Oy
view 1.997
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
8

Ramazan Pidesi Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Ev yapımı Ramazan pidesi tarifi MigrosTV’de!

Püf noktası:

Kullanmış olduğunuz süt ve suyun ılık olmasına özen gösterin. Şekil verme ve pişirme işlemi öncesindeki mayalandırma sürelerine dikkat edin.

Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin, yaş mayayı oda sıcaklığında çözdürün.

Pişirme önerisi:

Mayalanan hamurun üzerine arzuya göre çatal yardımıyla küçük delikler açabilirsiniz.

Servis önerisi:

Hazırladığınız pideyi bayatlamaması için yağlı kağıda sarıp kapaklı bir kapta muhafaza ediniz.

Ramazan Pidesi Yapımı:

1. Oda sıcaklığında beklettiğiniz yaş maya, ılık süt ve toz şekeri derin bir kaba alıp karıştırdıktan sonra 5 dakika kadar bekletin.
2. Sıvı yağ, ılık su, elenmiş un ve tuz ilavesiyle karıştırma işlemini hamur toparlanana kadar sürdürün.
3. Toparlanan hamurun üzerini streç filmle kapatıp 40 dakika kadar oda sıcaklığında bekletin.
4. Mayalanma işlemi sonrasında arzu ettiğiniz büyüklüğe göre iki ya da dört eşit parçaya böldüğünüz hamuru, yağlı kağıt ya da unlanmış mutfak tezgahı üzerinde açın.
5. Üzeri için kullanacağınız un ve suyu küçük bir kapta karıştırıp açtığınız hamurlar üzerine parmaklarınızla çizikler atın. Kenar kısımlarını çukurlaştırıp baklava dilimi şekli verin.
6. Yumurta sarısı, sıvı yağ, süt, yoğurdu karıştırıp hazırladığınız hamurların üzerine sürün. Susam ve çörek otu ekleyip 30 dakika daha mayalandırın.
7. Önceden ısıtılmış fırında, üzeri kızarana kadar pişirin. Oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra dilimler halinde servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER