Yaz sıcaklarında buzdolabının kapısını açtığınızda şöyle kana kana içeceğiniz,
serinletirken sağlık da verecek bir içecek arayanlardan mısınız? Cevabınız
“evet” ise bardakları hazırlayın, çünkü aradığınız tarifi bulmuş olabilirsiniz;
karşınızda reyhan şerbeti tarifi!
Osmanlı’dan bu yana kültürümüzde yer alarak gelenekselleşen reyhan şerbeti
ister yemeklere çok güzel eşlik ediyor isterseniz de tek başına içilerek yaz
sıcaklarını daha yaşanabilir kılıyor.
Yapımında kullanılacak taptaze ve mor renkli reyhanlar özenle seçildiğinde
seyre bakılacak kadar güzel bir görünüm sunuyor. Ramazan sofralarını, lohusa
ziyaretlerini çok iyi tamamlıyor. Antioksidan özellikleri sayesinde vücudu
zararlı toksinlerden arındırıp yenilenmeyi sağlıyor.
Siz de çocuklarınız ve kendiniz için sağlıklı bir içecek arıyorsanız reyhan
şerbeti nasıl yapılır, hemen videomuzdan öğrenebilirsiniz. Şifasıyla
canlanacağınız, lezzetiyle mutlu olacağınız reyhan şerbeti için şimdiden afiyet
olsun!
Reyhan şerbeti yapılışı ve daha birçok sağlıklı içecek yapımı için bizi takip
etmeye devam edin.
Reyhan Şerbeti Yapımı:
2. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp süzün ve soğumaya bırakın.
3. Buzdolabında da soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz.
.