Rum Böreği Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
2,67/5 Toplam: 3 Oy
view 22.102
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
0

Rum Böreği Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Lezzetli bir börek tarifi ister misiniz? Rum böreği tarifi MigrosTV’de. Farklı ve özel tarifler için MigrosTV yemek tariflerine göz atabilirsiniz. Kolay, pratik, sağlıklı ve lezzetli yemekler, salata, çorba, tatlı, et, tavuk, balık tarifleri, ev yemekleri, hamur işleri, pasta, börek, poğaçalar, kahvaltılıklar, sıcak ve soğuk içecek tarifleri, MigrosTV’de kısa ve keyifli videolarla sizi bekliyor.

Püf noktası:
Uç kısımlarını aldıktan sonra dilimlediğiniz patlıcanları acı tadını bırakması için tuzlu suda bekletin. Durulayıp fazla suyunu süzdürdükten sonra kurulayın ve börek yapımında kullanın.

Rum Böreği Yapımı:

1. Patlıcanları bir parmak kalınlığında dilimleyin. Arzuya göre tuzlu suda bekletip duruladıktan sonra kurulayın.
2. Lor peyniri, yumurta, mısır nişastası ve incecik kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırın.
3. Ayçiçek yağını küçük tabanlı bir tencerede kızdırın. Küçük bir kaba aldığınız yumurtayı çırpın, unu ayrı bir tabağa alın.
4. Hazırladığınız peynirli karışımdan alıp patlıcan dilimleri üzerine dikkatlice yerleştirin.
5. Lor peyniri ve patlıcan dilimleri bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Öncelikle un ardından çırpılmış yumurtaya batırdığınız patlıcanları kızgın yağa atıp renk alana kızartın.
6. Fazla yağını bırakması için kağıt havlu serili bir tabak üzerinde dinlendirdiğiniz Rum böreklerini ılık ya da sıcak olarak servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER