MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Rum Böreği Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI0 Porsiyon

Lezzetli bir börek tarifi ister misiniz? Rum böreği tarifi MigrosTV’de. Farklı ve özel tarifler için MigrosTV yemek tariflerine göz atabilirsiniz. Kolay, pratik, sağlıklı ve lezzetli yemekler, salata, çorba, tatlı, et, tavuk, balık tarifleri, ev yemekleri, hamur işleri, pasta, börek, poğaçalar, kahvaltılıklar, sıcak ve soğuk içecek tarifleri, MigrosTV’de kısa ve keyifli videolarla sizi bekliyor.

Püf noktası:
Uç kısımlarını aldıktan sonra dilimlediğiniz patlıcanları acı tadını bırakması için tuzlu suda bekletin. Durulayıp fazla suyunu süzdürdükten sonra kurulayın ve börek yapımında kullanın.

Rum Böreği Tarifi
MALZEMELER
  • patlıcan

    2 adet orta boy
  • lor peyniri

    200 gram
  • yumurta

    1 adet
  • mısır nişastası

    2 yemek kaşığı
  • dereotu

    1/4 demet doğranmış
  • ayçiçek yağı

    Kızartmak için:2 su bardağı
  • yumurta

    1 adet
  • un

    1 su bardağı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Patlıcanları bir parmak kalınlığında dilimleyin. Arzuya göre tuzlu suda bekletip duruladıktan sonra kurulayın.

  • 2. Adım

    Lor peyniri, yumurta, mısır nişastası ve incecik kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırın.

  • 3. Adım

    Ayçiçek yağını küçük tabanlı bir tencerede kızdırın. Küçük bir kaba aldığınız yumurtayı çırpın, unu ayrı bir tabağa alın.

  • 4. Adım

    Hazırladığınız peynirli karışımdan alıp patlıcan dilimleri üzerine dikkatlice yerleştirin.

  • 5. Adım

    Lor peyniri ve patlıcan dilimleri bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Öncelikle un ardından çırpılmış yumurtaya batırdığınız patlıcanları kızgın yağa atıp renk alana kızartın.

  • 6. Adım

    Fazla yağını bırakması için kağıt havlu serili bir tabak üzerinde dinlendirdiğiniz Rum böreklerini ılık ya da sıcak olarak servis edin.