Saksı Kebabı Tarifi
6 votes, average: 2,33 out of 56 votes, average: 2,33 out of 56 votes, average: 2,33 out of 56 votes, average: 2,33 out of 56 votes, average: 2,33 out of 5
2,33/5Toplam: 6 Oy
view 7.858
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Saksı Kebabı Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Saksılar bu kez kebap açıyor, kebap!

Karnıyarık yemeğinin kıskanacağı, patlıcan kızartmalarının gıpta ile bakacağı, tadanların ise parmaklarını yiyeceği farklı mı farklı, leziz mi leziz bir tarif var sırada! Öyle ya, patlıcan ve et birleşir de ortaya kötü bir sonuç çıkar mı hiç?

Saksı şekli verilen patlıcanların kucakları boş kalmasın diye içerisine biber, soğan, domates arkadaşlığında hazırlanmış kuşbaşı et dolduruluyor ve lezzet tabaklardan taşıyor!

Nefis sunumu ile gözlere, farklı ismi ile meraklara, harika lezzeti ile gurme damaklara iyi gelecek saksı kebabı ile önce sofranızı sonra konuklarınızı şımartmaya hazırsanız tüm detaylar videomuzda. Şimdiden afiyet olsun!

Saksı kebabı tarifi, nefis saksı kebabı nasıl yapılır, saksı kebabı nasıl hazırlanır, saksı kebabı yapılışı, saksı kebabı yapımı, evde saksı kebabı hazırlanışı ve daha birçok farklı tarif için bizden ayrılmayın.

Saksı Kebabı Yapımı:

1. Bostan patlıcanlar alacalı biçimde soyulup ikiye bölünür ve bir bıçak yardımıyla içleri oyulur. Beklerken kararmamaları için limonlu su içerisinde bekletilir.
2. Ardından iç harcı için uygun bir tavaya zeytinyağı eklenip ince doğranmış soğanlar kavrulur.
3. Daha sonra sarımsak ve biberler de eklenip kavrulduktan sonra kuşbaşı tavuklar ilave edilip kavrulmaya devam edilir.
4. Son olarak domatesler eklenir ve baharat ilaveleri yapılıp 5 dakika karıştırılarak pişirilir ve ocak üzerinden alınır.
5. Patlıcanlar su içerisinden çıkarılıp bir kağıt havlu ile iyice kurulanır ve her bir yanı kızgın yağda kızartılır.
6. Kızarmış olan patlıcanların içine hazırlanmış olan tavuklu iç harç doldurulur ve uygun bir tencere içerisine yerleştirilip açık kalan kısımlarına dilimlenmiş domates konulur.
7. Bir kase içerisinde domates salçası sıcak su ilavesiyle açtırılır ve tencere içerisine dökülüp kapağı kapatılır.
8. Orta ateşte 35 dakika boyunca pişirilip sıcak servis edilir.

EN ÇOK İZLENENLER